Šiaurės Korėja be paaiškinimų pasitraukė iš pasaulio futbolo čempionato atrankos

Šiaurės Korėja pasitraukė iš birželį Katare vyksiančių 2022 metų pasaulio futbolo čempionato atrankos varžybų, sekmadienį pranešė Azijos futbolo konfederacija (AFC).

 Šiaurės Korėjos futbolo rinktinė pasitraukė iš atrankos į planetos pirmenybes.<br> Reuters/Scanpix.com  nuotr.
 Šiaurės Korėjos futbolo rinktinė pasitraukė iš atrankos į planetos pirmenybes.<br> Reuters/Scanpix.com  nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 17, 2021, 8:35 AM

„Azijos futbolo konfederacija šiandien patvirtino Korėjos LDR futbolo asociacijos pasitraukimą iš FIFA 2022 metų pasaulio čempionato Katare atrankos“, – rašoma AFC pranešime.

Jokių pasitraukimo priežasčių nebuvo pateikta, tačiau pietų korėjiečių žiniasklaida anksčiau šį mėnesį pranešė, jog Pchenjanas skelbė praleisiantis atranką dėl koronaviruso pavojaus.

Dėl COVID-19 pandemijos teko iki birželio atidėti didžiąją dalį Azijos preliminaraus turnyro, rengiamo iki pasaulio čempionato Katare, varžybų antrojo turo.

Praėjusį mėnesį AFC paskelbė planus pakeisti turnyrų formatą, kad kiekviena penkių valstybių grupė žaistų vienoje priimančioje šalyje.

Pietų Korėja buvo pasirinkta kaip H grupės centralizuota šeimininkė. Šią grupę sudaro abi Korėjos, Libanas, Šri Lanka ir Turkmėnija, o pastaroji šiuo metu pirmauja.

Šiaurės Korėja užėmė ketvirtą vietą Azijos atrankos H grupėje ir tik tašku atsiliko nuo lyderės Turkmėnijos, o trejos varžybos dar lieka nesužaistos.

Anot AFC, vėliau bus nuspręsta, kaip pasikeis H grupės turnyrinė lentelė, perdavus svarstyti šį reikalą FIFA organizaciniam komitetui.

Šis turnyras taip pat yra 2023 metais Kinijoje vyksiančio Azijos čempionato atranka.

Pchenjanas nusprendė pasitraukti, izoliuotai šaliai prieš beveik mėnesį pareiškus, kad ji dėl pandemijos nedalyvaus šių metų Tokijo olimpinėse žaidynėse.

Šiaurės Korėja buvo viena iš pirmųjų valstybių, uždariusių savo sienas daugiau nei prieš metus, siekdama apsisaugoti nuo viruso, kuris pirmą kartą buvo aptiktas kaimyninėje Kinijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.