Anglijoje – įnirtingos grumtynės dėl vietos pirmajame ketverte

„Leicester City“, „Chelsea“ ir „Liverpool“ futbolininkai atkakliai kaunasi dėl likusių dviejų vietų Anglijos „Premier“ lygos pirmajame ketverte. Jis garantuoja vietą kito sezono UEFA Čempionų lygoje.

Anglijoje tęsiasi kova dėl vietos stipriausiųjų ketverte. <br>Reuters/Scanpix nuotr.
Anglijoje tęsiasi kova dėl vietos stipriausiųjų ketverte. <br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 18, 2021, 2:16 PM

Antradienį Londone vyks priešpaskutinio turo rungtynės, kurios gali atsakyti į daugelį klausimų. Vietos „Chelsea“ priims „Leicester City“. Lesterio klubas turi 66 taškus ir užima trečiąją vietą. „Aristokratai“ surinko 64 taškus ir rikiuojasi ketvirti. „Liverpool“ žengia penktas – 63 taškai.

Jei „Leicester City“ iškovos pergalę, užsitikrins vietą tarp keturių stipriausiųjų. Pirmojo rato mačą 2:0 laimėjo „lapės“. „Premier“ lygoje „Chelsea“ Lesterio komandos neįveikė jau šešiose dvikovose iš eilės – 4 lygiosios ir 2 pralaimėjimai. Iš viso „Premier“ lygoje klubai tarpusavyje kovojo 31 kartą. 16 sykių pajėgesni buvo „Chelsea“ futbolininkai, 6 – „Leicester City“, 9 rungtynės baigėsi taikiai. Neseniai, gegužės 15-ąją, šios ekipos susitiko „FA Cup“ varžybų finale. Tuomet 1:0 triumfavo „Leicester City“.

Paskutiniame ture sekmadienį „Chelsea“ svečiuose išbandys jėgas su 11-ąją vietą užimančia Birmingemo „Aston Villa“. Lesterio ekipa namie rungtyniaus su Londono „Tottenham Hotspur“. Ši komanda yra šeštojoje pozicijoje.

„Liverpool“, kuris neapgynė čempiono titulo, trečiadienį išvykoje galynėsis su „Burnley“. Šis klubas stovi ant 15-ojo turnyro lentelės laiptelio. Sekmadienį Jurgeno Kloppo auklėtiniai savo aikštėje žais su Londono „Crystal Palace“, kuris užima 13-ąją vietą. „Liverpool“ laimėjo tris mačus iš eilės. Šis klubas iš paskutinių aštuonerių Anglijos čempionato rungtynių šešerias laimėjo, dvi baigė lygiosiomis.

Jei komandos surinks vienodą taškų skaičių, aukščiau atsidurs ta, kuri turės geresnį įmuštų ir praleistų įvarčių santykį. Dabar „Chelsea“ santykis – plius 22, o „Leicester City“ ir „Liverpool“ – plius 21.

Čempiono vardą jau anksčiau užsitikrino „Manchester City“. „Miestiečiai“ turi 83 taškus. Iš pirmojo ketverto nebeiškris „Manchester United“. Antrąją vietą užimančių „raudonųjų velnių“ sąskaitoje – 70 taškų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.