Trys BFA talentai pakviesti į peržiūras „Serie A“ klubuose „Torino“ ir „Atalanta“

Trys jauni Vilniaus „Baltijos futbolo akademijos“ (BFA) auklėtiniai atkreipė dviejų Italijos aukščiausios futbolo lygos „Serie A“ klubų dėmesį. Į Turino „Torino“ klubo peržiūrą sekmadienį išskrenda vartininkas Danielis Bukelis ir puolėjas Martinas Perveinis, o rudens pradžioje vidurio gynėjas Ąžuolas Indriulis dalyvaus Bergamo „Atalantos“ peržiūroje.

 Ą.Indriulis.<br> E.Žaldario nuotr.
 Ą.Indriulis.<br> E.Žaldario nuotr.
 M.Perveinis.<br> E.Žaldario nuotr.
 M.Perveinis.<br> E.Žaldario nuotr.
 D.Bukelis.<br>K.Paulausko nuotr.
 D.Bukelis.<br>K.Paulausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2021-05-27 12:30, atnaujinta 2021-05-27 12:36

„Su italais bendraujame jau kurį laiką, nes jie iš tiesų domisi mūsų šalies futbolininkais, kurie yra tvirti, aukšti ir gerai fiziškai sudėti. Smagu, kad du mūsų akademijos futbolininkai kitą savaitę dalyvaus „Torino“ klubo peržiūroje, vėliau į Bergamą išvyks ir trečias mūsų auklėtinis. Tai bus jiems labai gera patirtis, kuri turėtų dar labiau sustiprinti motyvaciją tobulėti.

Žaidėjai treniruosis su Italijos talentais, pamatys aukščiausio lygio klubų gyvenimą iš arti“, – apie jaunųjų akademijos žaidėjų peržiūras futbolo šalyje kalbėjo BFA vadovas Ivanas Švabovičius.

„Serie A“ žaidžiantis „Turino“ klubas yra vienas seniausių ir tituluočiausių Italijos futbolo klubų, savo istorijoje turintis septynis čempionų titulus, o „Atalantos“ ekipa sužibėjo 2018-2019 m. UEFA Čempionų lygoje patekdama į pusfinalį.

Sekmadienį į Italiją išskrisiantys 17-mečiai aukštaūgis vartininkas Danielis Bukelis ir Lietuvos jaunimo rinktinių narys puolėjas Martinas Perveinis žaidžia reprezentacinėje BFA komandoje, kuri dalyvauja Pirmos lygos pirmenybėse.

Tuo metu vos 15-os Ą. Indriulis žaidžia Elitinėje jaunimo lygoje ir neseniai grįžo iš Kroatijos, kur su Lietuvos U-16 rinktine dalyvavo tarptautiniame turnyre.

„Visi trys mūsų žaidėjai yra jauni, talentingi ir perspektyvūs – viskas priklauso tik nuo jų. Džiugina, kad jie jau anksčiau atkreipė rinktinių trenerių dėmesį ir yra nuolatos kviečiami į rinktinių stovyklas“, – teigė I.Švabovičius.

Tai jau ne pirmas kartas, kai BFA bendradarbiauja su italais.

Pernai į peržiūrą Italijoje vyko kitas BFA vartininkas – 17-metis Dominykas Valeckas, o šiemet kovo mėn. BFA arenoje, kurioje treniruojasi akademijos auklėtiniai, apsilankė ir treniruotę surengė keturis kart pasaulio čempionė Italijos nacionalinė vyrų futbolo rinktinė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.