Ar „Manchester City“ pagaliau laimės UEFA Čempionų lygą?

„Manchester City“ jau dešimtmetį vadinamas vienu stipriausių Europos klubų, bet taip nė karto ir nelaimėjo elitinio žemyno turnyro – UEFA Čempionų lygos. „Manchester City“ puikų šansą perrašyti istoriją turės jau šį šeštadienį, kai prestižinio turnyro finale Portugalijoje kovos su kita Anglijos komanda – Londono „Chelsea“.

Anglijos čempionate „Manchester City“ tapo čempione.<br>AP/Scanpix
Anglijos čempionate „Manchester City“ tapo čempione.<br>AP/Scanpix
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 28, 2021, 1:27 PM

Mančesterio futbolininkai Čempionų lygos finale žais pirmą kartą, o Londono – trečią. „Chelsea“ elitinėse žemyno klubų varžybose triumfavo 2012-aisiais, kai lemiamame mūšyje baudinių serijoje palaužė Miuncheno „Bayern“. 2008 metais „aristokratai“ irgi žaidė finale, bet mušdami baudinius nusileido „Manchester United“ ekipai.

Šio sezono Čempionų lygoje „miestiečiai“ žaidžia fantastiškai. Jų sąskaitoje – 11 pergalių ir 1 lygiosios. „Chelsea“ iškovojo 8 pergales, 3 mačus baigė taikiai, vieną pralaimėjo. „City“ pusfinalyje eliminavo Paryžiaus „Saint-Germain“ komandą (2:1, 2:1), o „Chelsea“ – Madrido „Real“ (1:1, 2:0).

Mančesterio ekipos treneris Pepas Guardiola Čempionų lygoje yra dusyk triumfavęs su „Barcelona“ (2009, 2011 m.). Londono klubo strategas Thoamasas Tuchelis tokio trofėjaus neturi. Pernai, kai jis dirigavo PSG futbolininkams, finale turėjo pripažinti „Bayern“ pranašumą.

Šeštadienį bus trečiasis finalas, kuriame jėgas išmėgins Anglijos ekipos. Pirmasis vyko 2008-aisiais („Manchester United“ – „Chelsea“), o antrasis – 2019-aisiais („Liverpool“ – „Tottenham Hotspur“).

„Manchester City“ ir „Chelsea“ Čempionų lygoje tarpusavyje rungtyniaus pirmą kartą. Komandos akis į akį yra susitikusios 1971-aisiais antrajame pagal rangą Europos turnyre, kuris tada vadinosi Europos taurių laimėtojų taurė. Tuomet abukart 1:0 pergalę šventė Londono klubas.

„Miestiečiai“ ir „aristokratai“ tarpusavyje oficialiuose mačuose yra kovoję net 168 kartus. 70 sykių laimėjo „Chelsea“, 59 – „City“, 39 rungtynės baigėsi lygiosiomis.Šį sezoną Anglijos „Premier“ lygoje komandos pasidalijo po pergalę, o „FA Cup“ dvikovoje pajėgesnė buvo „Chelsea“. Iš paskutinių keturių tarpusavio akistatų trijose pranašumą įrodė „aristokratai“.

„Manchester City“ neseniai tapo Anglijos čempionu, o Londono ekipa užėmė ketvirtąją vietą. „Miestiečiai“ pajėgiausiais savo šalyje tapo penktą kartą per pastaruosius devynerius metus.

„Aristokratai“ iš pastarųjų keturių dvikovų Anglijoje laimėjo tik vieną. Jie neseniai jau suklupo viename finale – „FA Cup“ lemiamame mače neatsilaikė prieš „Leicester City“.

Gegužės 29-ąją, šeštadienį, UEFA Čempionų lygos finalą tiesiogiai nuo 21.35 val. rodys „TV3 Sport“ kanalas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.