Pasiruošimą pasaulio čempionato atrankai Lietuvos paplūdimio rinktinė užbaigė pergalingai

Septynias dienas Turkijoje stovyklavusi Lietuvos paplūdimio rinktinė trečiose kontrolinėse rungtynėse 6:3 nugalėjo daugkartinį Antalijos regiono čempioną „Manavgat Beldiyspor“ klubą. Ši dvikova buvo paskutinė prieš birželio 17–19 dienomis Portugalijoje įvyksiančią atranką į Pasaulio paplūdimio futbolo čempionatą.

 Pasiruošimą pasaulio čempionato atrankai Lietuvos paplūdimio rinktinė užbaigė pergalingai.<br> LFF nuotr.
 Pasiruošimą pasaulio čempionato atrankai Lietuvos paplūdimio rinktinė užbaigė pergalingai.<br> LFF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-06-01 09:09

Sėkmingai akistatą pradėję lietuviai į priekį išsiveržė po Redo Graičiūno įvarčio. Antrajame kėlinyje tiksliais smūgiais pasižymėjo Audrius Plytnikas, Saimonas Vitkauskas ir Mantas Makutunovičius, o turkai į tai sugebėjo atsakyti vienu įvarčiu. Įgytą trijų įvarčių persvarą lietuviai išlaikė iki susitikimo pabaigos, trečiajame kėlinyje pasižymėjo A. Plytnikas ir M. Makutunovičius.

„Nedvejodamas sakau, kad trečios rungtynės mums buvo pačios geriausios. Žaidėme pakankamai laisvai, neužsidarę, o tai davė rezultatą. Labai noriu tikėti, kad su pagrindiniais žaidėjais, kurių neturėjome čia Turkijoje ir tokiu pačiu nusiteikimu kovosime ir Portugalijoje įvyksiančioje atrankoje į pasaulio čempionatą.

Apskritai vertinant, turėjome nuostabią stovyklą. Kalbu ne tik apie pergalingai pasibaigusias rungtynes, bet ir apie treniruočių procesą, susižaidimą ir visus dalykus, reikalingus sporte“, – sakė Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Sahibas Mammadovas.

Kitą savaitę paaiškės būsimieji rinktinės varžovai atrankoje. Pagal varžybų nuostatus, lietuviai varžysis keturių komandų grupėje. Geriausios komandos pateks į pagrindinę atranką, kurioje jau dalyvaus ir pačios stipriausios pasaulio rinktinės.

Iki išvykos į Portugaliją, Lietuvos rinktinė dar rinksis trumpai stovyklai Birštone. Tuo metu jau turėtų būti aiški galutinė rinktinės sudėtis. Priminsime, kad šįsyk į Turkiją dėl įvairių priežasčių Sahibo Mammadovo komandoje nebuvo Aivaro Meškinio, Aleksandro Lebedevo ir Vasilijaus Novičkovo, o stovyklos pradžioje traumas patyrė Elvinas Navickas bei Pavelas Smolkovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.