Praeityje du kartus su ispanais žaidęs R. Džiaukštas: „Motyvacijos ieškoti nereikia“

Rolandas Džiaukštas praeityje du sykius kaip žaidėjas su Lietuvos rinktinės apranga kovėsi prieš Ispanijos futbolininkus, o dabar tai darys jau būdamas rinktinės trenerių štabe.

 Treneris Rolandas Džiaukštas.<br> lff nuotr.
 Treneris Rolandas Džiaukštas.<br> lff nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lff.lt

Jun 7, 2021, 4:18 PM, atnaujinta Jun 8, 2021, 10:48 AM

Lietuvos ir Ispanijos komandų susidūrimą antradienį nuo 21.45 val.

Sekmadienio vakare Ispanijos futbolo federacija pranešė, kad komandos kapitonui Sergio Busquetsui buvo nustatytas užsikrėtimas koronaviruso infekcija, tad nepaisant to, kad visi likę testų atsakymai buvo neigiami, visa komanda dabar turės izoliuotis, o rungtynėse su Lietuva turėtų žaisti šalies jaunimo iki 21 metų rinktinė.

Visgi šiuo metu galutinis sprendimas dėl šių rungtynių dar nėra aiškus, jis turėtų būti patvirtintas artimiausiu metu.

Nepaisant to, koks bus šių rungtynių likimas, rinktinės trenerių štabo narys Rolandas Džiaukštas tikina, kad dvikovos prieš tokio lygio varžovą nereikalauja jokios papildomos motyvacijos.

„Aišku, tokios rungtynės kaip žaidėjui yra kažkas tokio ir papildomos motyvacijos joms ieškoti nereikia. Kaip bebūtų, ji atsiranda pati savaime, motyvacija būna tarsi komandinė, nes žaidi prieš gerą varžovą, nori nenori ruošiesi jam ypatingai“, – sakė treneris.

Praeityje jis pats, dar būdamas žaidėjas, du kartus galėjo patirti, ką reiškia žaisti prieš Ispanijos rinktinę – atrankoje į 2006-ųjų pasaulio čempionatą lietuviai namuose išplėšė kovingas lygiąsias 0:0, o vėliau išvykoje nusileido varžovams 0:1. Abiejose rungtynėse rinktinės spalvas vilkėjo ir R. Džiaukštas.

„Kalbant apie rungtynes Vilniuje, ten buvo tokios kovingos rungtynės, buvo labai šlapia aikštė, prieš jas ispanai net atsisakė joje treniruotis. Namie tos rungtynės buvo tokios kovingos, sunki aikštė. Labiau techniškai komandai, kuri mėgsta žaisti su kamuoliu, tokios sąlygos yra šiek tiek sudėtingesnės nei tai, kuri daugiau ginasi“, – atsiminimais į tą 2004-ųjų mačą nusikėlė R. Džiaukštas.

Jis taip pat pripažino, kad prieš tokius varžovus taip pat jausdavo papildomą norą.

„Kai žaidi prieš silpnesnius varžovus, galbūt galvoji, kad gali daugiau nei iš tikro gali, o prieš tokias komandas nusiteikti nereikia jokių papildomų motyvacijų. Kiekvienas žaidėjas nori save kuo geriau parodyti, pasilyginti su tokiais žaidėjais, kurie yra pasaulinės klasės. Manau, kad ir patiems žaidėjams tai yra labai svarbu“, – teigė treneris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.