Būk pasiruošęs „Euro 2020“: C grupėje – sugrįžtančių Nyderlandų svajonės ir netikėti naujokai Apžvalga

Ilgai lauktas ir žadantis gražiausių įvarčių, nuostabių emocijų ir velniškų intrigų – toks išsiilgusius futbolo aistruolius pasitinka Europos čempionatas. Pernai dėl COVID-19 krizės nukeltas „Euro 2020“ turi net 11 šeimininkų miestų, kuriuose jau nuo penktadienio užvirs karščiausios futbolo kovos.

 C grupės komandų lyderiai.<br> lrytas.lt koliažas.
 C grupės komandų lyderiai.<br> lrytas.lt koliažas.
 E.Elmas.<br> Scanpix nuotr.
 E.Elmas.<br> Scanpix nuotr.
 D.Alaba.<br> ImagoImages/Scanpix nuotr.
 D.Alaba.<br> ImagoImages/Scanpix nuotr.
 A.Jarmolenka.<br> ImagoImages/Scanpix nuotr.
 A.Jarmolenka.<br> ImagoImages/Scanpix nuotr.
 M.Depay.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 M.Depay.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Jun 9, 2021, 10:44 AM, atnaujinta Jun 10, 2021, 7:22 PM

Portalas lrytas.lt skaitytojams siūlo susipažinti su visomis komandomis, kad aistrų sūkuryje sekti įvykius būtų gerokai paprasčiau.

Pateikiame C grupės apžvalgą.

Čia galite skaityti A grupės apžvalgą.

Čia galite skaityti B grupės apžvalgą.

Nyderlandai

Atranka. 6 pergalės, 1 lygiosios, 1 pralaimėjimas

Geriausias pasiekimas Europos čempionate. Čempionai (1988)

„Euro 2016“. Nepateko.

Treneris. Frankas de Boeras, 51 metai

Pagrindinė žvaigždė. Memphis Depay, 27 metai, Liono „Olympique“

Nyderlandai ant aukščiausios pakylos grįžta turėdami daug pykčio. Praleisti 2016 metų Europos ir 2018-ųjų pasaulio čempionatai tapo sunkiai išvaloma dėme, tačiau pernai rinktinės trenerio vietą užėmęs buvęs Amsterdamo „Ajax“, Milano „Inter“ klubų treneris F.de Boeras pasiruošęs sugrįžimą pažymėti užtikrintai. Nyderlandams didelė sėkmė nežadama – pirmąjį etapą ši ekipa turėtų įveikti, tačiau kas dėsis vėliau – visiška nežinomybė.

Atrankoje oranžiniai atrodė tvirtai, o ryškiu rinktinės stuburu tapo „Ajax“ akademijos auklėtiniai. Daugiausia žvilgsnių turėtų krypti į Memphis Depay, kuris tapo labai pavojingu puolėju, o saugų grandyje pagrindinį vaidmenį atliks kūrybiškumu garsėjantis Frenkie de Jongas. Didžiausią klausimą kelia braškantis gynėjų vidurys: čia yra traumą patyrusio lyderio Virgilo Van Dijko formos skylė, kuria pasaulio čempionato atrankoje pasinaudoję turkai laimėjo 4:2.

Blogiausia, kad Nyderlandų rinktinės treneris čia neturi pakankamai gerų pasirinkimų, kurios užtikrintų aukštumas.

Ukraina

Atranka. 6 pergalės, 2 lygiosios, 0 pralaimėjimų.

Geriausias pasiekimas Europos čempionate. Grupių etapas (2012, 2016)

„Euro 2016“. Grupių etapas.

Treneris. Andrijus Ševčenka, 44 metai

Pagrindinė žvaigždė. Andrijus Jarmolenka, 31 metai, „West Ham United“.

Atrankoje nė vieno pralaimėjimo nepatyrusi Ukraina užsitikrino aukščiausio lygio rinktinių pagarbą. „Euro 2020“ atrankoje ukrainiečiai į antrąją poziciją nustūmė Portugaliją, o pasaulio čempionato atrankoje lygiosiomis sužaidė su Prancūzija. Tačiau šiame kelyje matėme ir daug kluptelėjimų – kad ir prarastų taškų pasaulio čempionato atrankoje Suomijai ir Kazachstanui.

Nuo 2016 rinktinei vadovaujantis A.Ševčenka gali pasidžiaugti puikų sezoną „Manchester City“ turėjusiu Oleksandru Zinčenka bei pagrindiniu saugu iš „Atalanta“ Ruslanu Malinovskiu, tačiau didžiausia atsakomybė kris ant 31-erių A.Jarmalenkos pečių, kuriam reikės pabusti po tylaus sezono Anglijoje. Būtent puolimas ir tampa itin didele Ukrainos problema – ekipai nesiseka realizuoti progų, o iš daug Kijevo „Dynamo“ bei Donecko „Šachtar“ klubų sudarytai komandai pritrūksta nuoseklumo ir kokybės, kuri virstų taškais.

Austrija

Atranka. 6 pergalės, 1 lygiosios, 3 pralaimėjimai.

Geriausias pasiekimas Europos čempionate. Grupių etapas (2008, 2016)

„Euro 2016“. Grupių etapas

Treneris. Franco Foda, 55 metai

Pagrindinė žvaigždė. Davidas Alaba, 28 metai, Miuncheno „Bayern“

Po daugybės klajonių metų Austrija antrą kartą iš eilės pateko į Europos čempionatą. „Euro 2020“ atrankoje austrai buvo antri, o praėjusį rudenį iškovojo bilietą į Tautų lygos A grupę, taip sukeldami nemenkus aistruolių lūkesčius. Tiesa, pastarieji atslūgo dėl pralaimėjimų pasaulio čempionato atrankoje.

Austrijos rinktinė ir toliau kliausis pasaulinio lygio žvaigžde D.Alaba, kuris nacionalinėje komandoje žaidžia gerokai arčiau varžovų vartų nei „Bayern“ klube Vokietijoje. Austrai turi ir vieną iš kylančių Europos žvaigždžių Sašą Kalajdžičių iš „Stuttgart“ klubo, tad tikimasi, kad būtent šiame čempionate jis ir suspindės visomis spalvomis. O to tikrai reikia – Austrijos rinktinės gynyba yra pakankamai skylėta. Per tris paskutinius pasaulio čempionato atrankos mačus jie praleido 7 įvarčius bei 0:4 krito prieš Danija.

Šiaurės Makedonija

Atranka. 4 pergalės, 2 lygiosios, 4 pralaimėjimai.

Geriausias pasiekimas Europos čempionate. Nežaidė.

„Euro 2016“. Nežaidė.

Treneris. Igoris Angelovskis, 44 metai

Pagrindinė žvaigždė. Eljifas Elmas, 21 metai, „Napoli“

Šiaurės Makedonija čia prasimušė laimėjusi Tautų lygos D grupė atkrintamąsias. Tai – žemiausio reitingo komanda Europos čempionate. Ji yra 62 vietoje. Šiaurės Makedonijos futbolas tikrai nėra itin gražus, tačiau rinktinė prasimušė į pirmuosius puslapius, kai pasaulio čempionato atrankoje 2:1 pamokė Vokietiją, kuriai tai buvo pirmasis pralaimėjimas tokiame turnyre nuo 2001-ųjų.

Šiaurės Makedonija turi potencialo ir tikrai pavojingą E.Elmą. „Euro 2020“ atrankoje tik lenkams pavyko išsaugoti sausus vartus. Akys turėtų krypti ir į 37-erių Goraną Pandevą. 2010 metų Čempionų lygą su Milano „Inter“ laimėjęs veteranas nuolat primena, kad vis dar turi parako. Tačiau Šiaurės Makedonijai labai retai pavyksta išvengti praleistų įvarčių. Vartininkas Štole Dimitrievskis turės labai daug darbo, o pasitikėjimo gynybai neprideda ir faktas, kad dauguma komandos žaidėjų – iš žemesnio rango klubų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.