„Žalgirio“ futbolininkai H. Videmont'as ir M. Karamarko per Prancūzijos ir Vokietijos mūšį palaikys sau artimas rinktines

Prancūzijos ir Vokietijos dvikova Europos futbolo čempionate – viena laukiamiausių ir Vilniaus „Žalgirio“ gretose: abiejų šalių rinktinės turi aistringų gerbėjų Lietuvos čempionų gretose.

 Žalgiriečiai palaiko skirtingas komandas.<br> E.Žaldario nuotr.
 Žalgiriečiai palaiko skirtingas komandas.<br> E.Žaldario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 15, 2021, 10:38 AM, atnaujinta Jun 15, 2021, 10:43 AM

Prancūzų triumfo tikisi Hugo Videmont'as, o Vokietijoje užaugęs Marko Karamarko simpatijas dalina tarp savo gimtinės ir tėvo gimtosios šalies Kroatijos.

„Vokietijoje užaugau, turiu vokišką mąstymą, man jis patinka, patinka ir šalis. Vokietija mums leido pas juos gyventi, po karo mano tėvams sukurti naują gyvenimą, kad turėčiau šviesesnį rytojų. Todėl širdyje turiu ne tik kroatus – Vokietija mano kraujyje“, – kalbėjo M.Karamarko.

Jis pripažino neturintis didelių lūkesčių iš savo palaikomų ekipų.

„Kroatai turi problemų dėl traumų, jie dar neatrodo kaip komanda. Vokietija turi jauną ekipą. Nežinia ko tikėtis iš Kroatijos, o iš Vokietijos galima tikėtis ne itin daug. Bet mums ne problema, kai mumis niekas netiki“, – sakė kroatas.

H.Videmont'as neabejoja, kad Prancūzijos komandos sudėtis yra stipriausia ir tikisi, kad jo šalis pateisins savo statusą. Tačiau galima nesėkmė būtų skaudi.

„Man dar didesnis stresas, nes nesu Prancūzijoje. Rūbinėje daug tautybių. Tad jei žaistume prieš Kroatiją ar Vokietiją ir pralaimėtume, būtų sunku“, – pripažino prancūzas.

Žalgiriečių palaikomos ekipos susitiks F grupėje, kur taip pat žais Portugalija ir Vengrija. Todėl diskusijos dėl jų galimybių buvo karštos.

Jie vardijo, kuri komanda turi geresnius žaidėjus, o M.Karamarko net prisipažino, kad nemėgsta prancūzų.

Kroatų kilmės žaidėjas su nuoskauda prisimena pasaulio čempionato finalą, kur jo palaikomi kroatai nusileido Prancūzijai.

Abiem žalgiriečiams Europos čempionatą stebėti dar įdomiau, nes dabartines žvaigždes matė iš arti – M.Karamarko turėjo galimybę žaisti prieš vokiečius Ilkay Gundoganą, Marco Reusą, lenką Robertą Lewandowskį.

H.Videmont'as yra rungtyniavęs prieš prancūzus Kylianą Mbappe, N’Golo Kante, Kurtą Zouma.

Nuotaikingas H.Videmont'o ir M.Karamarko pokalbis – „Žalgiris TV“ studijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.