Nyderlandai blankiame mače įrideno du įvarčius austrams ir turi kelialapį į „Euro 2020“ aštuntfinalį

Europos futbolo čempionato C grupėje ketvirtadienį kovėsi rinktinės, kurios pirmame ture šventė pergales – Nyderlandai ir Austrija. Amsterdame vykusiame gan blankiame mače pergalę šventė šeimininkai olandai, susitvarkę su austrais 2:0 (1:0) ir įsidėję į kišenę kelialapį į turnyro aštuntfinalį.

 Pirmą įvartį Nyderlandams pelnė Memphis Depay.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
 Pirmą įvartį Nyderlandams pelnė Memphis Depay.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
 Nyderlandų futbolo rinktinės žaidėjai.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
 Nyderlandų futbolo rinktinės žaidėjai.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 17, 2021, 9:54 PM, atnaujinta Jun 18, 2021, 12:50 AM

Tai buvo jau septintoji iš eilės Nyderlandų rinktinės pergalė prieš austrus oficialiose rungtynėse.

Dvikova prasidėjo šeimininkų atakomis ir jau 9 minutę ties baudos aikšte buvo prasižengta prieš Nyderlandų ekipos žaidėją. Nors teisėjas pradžioje neįžvelgė pražangos, po VAR peržiūros parodė į 11 metrų žymę.

Memphis Depay užtikrintai realizavo teisėjo skirtą vienuolikos metrų baudinį ir Nyderlandai buvo priekyje 1:0.

Po šio įvarčio mačo tėkmė tapo rami, komandos labiau buvo įsitaisiusios aikštės viduryje.

Antrame kėlinyje austrai pabandė kurti progas, tačiau jos buvo bedantės. Tačiau svečiai pramiegojo olandų kontrataką, per kurią Denzelis Dumfriesas tiksliai uždarė komandos draugo perdavimą ir padvigubino Nyderlandų pranašumą 2:0.

Nyderlandų rinktinė pirmose rungtynėse po atkaklios ir intriguojančios kovos 3:2 nugalėjo Ukrainos futbolininkus, o Austrija 3:1 susitvarkė su Šiaurės Makedonija.

Dabar trečiame ture dėl antrosios vietos kovos Austrija su Ukraina, o Nyderlandai galės ramiai varžytis su Šiaurės Makedonija.

Nyderlandų rinktinė laimėjo pastarąsias šešerias rungtynes prieš Austrijos futbolininkus. Tuo tarpu austrai paskutinį kartą pasiekė pergalę prieš šiuos varžovus 1990 metais vykusiose draugiškose rungtynėse Vienoje 2:1.

Be to, Austrijos rinktinei per pastarąsias devynerias rungtynes tik kartą pavyko išsaugoti „sausus“ vartus.

Nyderlandai

Atranka. 6 pergalės, 1 lygiosios, 1 pralaimėjimas

Geriausias pasiekimas Europos čempionate. Čempionai (1988)

„Euro 2016“. Nepateko.

Treneris. Frankas de Boeras, 51 metai

Pagrindinė žvaigždė. Memphis Depay, 27 metai, Liono „Olympique“

Nyderlandai ant aukščiausios pakylos grįžta turėdami daug pykčio. Praleisti 2016 metų Europos ir 2018-ųjų pasaulio čempionatai tapo sunkiai išvaloma dėme, tačiau pernai rinktinės trenerio vietą užėmęs buvęs Amsterdamo „Ajax“, Milano „Inter“ klubų treneris F.de Boeras pasiruošęs sugrįžimą pažymėti užtikrintai. Nyderlandams didelė sėkmė nežadama – pirmąjį etapą ši ekipa turėtų įveikti, tačiau kas dėsis vėliau – visiška nežinomybė.

Atrankoje oranžiniai atrodė tvirtai, o ryškiu rinktinės stuburu tapo „Ajax“ akademijos auklėtiniai. Daugiausia žvilgsnių turėtų krypti į Memphis Depay, kuris tapo labai pavojingu puolėju, o saugų grandyje pagrindinį vaidmenį atliks kūrybiškumu garsėjantis Frenkie de Jongas. Didžiausią klausimą kelia braškantis gynėjų vidurys: čia yra traumą patyrusio lyderio Virgilo Van Dijko formos skylė, kuria pasaulio čempionato atrankoje pasinaudoję turkai laimėjo 4:2.

Blogiausia, kad Nyderlandų rinktinės treneris čia neturi pakankamai gerų pasirinkimų, kurios užtikrintų aukštumas.

Austrija

Atranka. 6 pergalės, 1 lygiosios, 3 pralaimėjimai.

Geriausias pasiekimas Europos čempionate. Grupių etapas (2008, 2016)

„Euro 2016“. Grupių etapas

Treneris. Franco Foda, 55 metai

Pagrindinė žvaigždė. Davidas Alaba, 28 metai, Miuncheno „Bayern“

Po daugybės klajonių metų Austrija antrą kartą iš eilės pateko į Europos čempionatą. „Euro 2020“ atrankoje austrai buvo antri, o praėjusį rudenį iškovojo bilietą į Tautų lygos A grupę, taip sukeldami nemenkus aistruolių lūkesčius. Tiesa, pastarieji atslūgo dėl pralaimėjimų pasaulio čempionato atrankoje.

Austrijos rinktinė ir toliau kliausis pasaulinio lygio žvaigžde D.Alaba, kuris nacionalinėje komandoje žaidžia gerokai arčiau varžovų vartų nei „Bayern“ klube Vokietijoje. Austrai turi ir vieną iš kylančių Europos žvaigždžių Sašą Kalajdžičių iš „Stuttgart“ klubo, tad tikimasi, kad būtent šiame čempionate jis ir suspindės visomis spalvomis. O to tikrai reikia – Austrijos rinktinės gynyba yra pakankamai skylėta. Per tris paskutinius pasaulio čempionato atrankos mačus jie praleido 7 įvarčius bei 0:4 krito prieš Danija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.