Vengrai pasaulio čempionei Prancūzijai įvarė baimės, tačiau sensacija vis dėlto įvyko

Penkerios rungtynės ir vienas kėlinys – tiek savo vartus „sausais“ išlaikė pasaulio čempionė Prancūzija. Tačiau šeštadienio vakarą Budapešto „Puskas arena“ stadione 38 tūkst. sirgalių akivaizdoje vengrų žaidėjas Attila Fiola pirmojo kėlinio pabaigoje nutraukė šią seriją ir privertė galingus prancūzus būti atsiliekančiųjų vaidmenyje. Vis dėlto antrojo turo F grupės akistatoje Vengrija nesugebėjo išlaikyti norimo rezultato ir su vienais iš varžybų favoritų sužaidė 1:1 (1:0).

 A.Fiola pelnė įvartį į Prancūzijos vartus.<br> Reuters/Scanpix.com nuotr.
 A.Fiola pelnė įvartį į Prancūzijos vartus.<br> Reuters/Scanpix.com nuotr.
 Prancūzijos rinktinės žaidėjai.<br> Reuters/Scanpix.com nuotr.
 Prancūzijos rinktinės žaidėjai.<br> Reuters/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 19, 2021, 3:50 PM, atnaujinta Jun 19, 2021, 6:10 PM

Galima sakyti, kad Prancūzija nepasinaudojo galimybe ankščiau laiko išsikovoti kelialapį į atkrintamuosius mačus anksčiau laiko. 2016-ųjų Europos vicečempionai prancūzai dabar savo sąskaitoje turi 4 taškus ir dar niekuo negarantuoti. Trečiame ture jie žais mačą su Portugalija.

Vis dar šansų tęsti varžybas šioje mirtininkų grupėje neprarado vengrai, kurie dabar turi 1 tašką ir lemiamoje akistatoje privalės kovoti su Vokietija.

Vengrai su planetos čempionais lygiosiomis nebuvo nė kartą sužaidę, kad tai šios šalies futbolui yra išskirtinis įvykis.

Kitą vertus, Europos čempionatuose prancūzai nė karto neįveikė vengrų.

Pirmasis šio mačo įvartis, kaip sakoma, krito jau į rūbinę: niekuo visą kėlinį nepasižymėję vengrai galiausiai priartėjo prie Prancūzijos vartų, o po reido A.Fiola gražių smūgiu nuginklavo varžovų vartininką.

Antrame kėlinyje prancūzai su kiekviena minutę spaudė šeimininkus: tiek K.Mbappe, tiek A.Griezmannas, tiek ir K.Benzema rimtai grąsino Vengrijos vartams. Ir galiausiai 66 minutę po gynėjų klaidos įvartį įmušė iš arti A.Griezmannas.

Pirmame rate Vengrijos ekipa ilgai nepalūžo prieš Portugalija, tačiau du Cristiano Ronaldo įvarčiai prisidėjo prie to, kad šeimininkai krito 0:3.

Tuo tarpu Prancūzija nugalėjo Vokietijos žaidėjus 1:0. Tiesa, prancūzai įvarčio taip ir neįmušė į vokiečių vartus – tai Miuncheno arenoje padarė vokietis Matsas Hummelsas 20-ąją minutę.

Prancūzijos rinktinė per pastarąsias penkerias rungtynės varžovams neleido pelnyti nė vieno įvarčio, o pati įmušė net 10.

Komandų vizitinės kortelės

Prancūzija

Atranka. 8 pergalės, 1 lygiosios, 1 pralaimėjimas.

Geriausias pasiekimas Europos čempionate. Čempionai (1984, 2000)

„Euro 2016“. Vicečempionai. Pralaimėjo Portugalijai per pratęsimą 0:1.

Treneris. Didier Deschamps, 52 metai

Pagrindinė žvaigždė. Antoine Griezmannas, 30 metų, „Barcelona“

Pasaulio čempionė Prancūzija atžygiavo triumfuoti ir Europoje. Kerštas už 2016-ųjų finalą portugalams galės būti įvykdytas jau grupių etape, tačiau pernelyg iškelti nosies Prancūzija negali. Ir visgi, D.Deschamps'as yra tas žmogus, kuris gali išvairuoti komandą iš tokios sudėtingos situacijos.

Prancūzai išlaikė 2018 metų pasaulio čempionų branduolį, o jau tada stebuklus daręs Kylianas Mbappe šiandieną yra pasiekęs dar aukštesnį lygį. Pastarasis pagrindinės žvaigždės statusu laisvai gali varžytis su A.Griezmannu, kurio pavardę ne tokie nuoseklūs futbolo aistruoliai išmoko per „Euro 2016“ pirmenybes. A.Griezmannas atrankoje į 2020 metų Europos čempionatą įmušė 3 įvarčius ir atliko 7 rezultatyvius perdavimus, taip pranokdamas legendinį Zinedine Zidane'ą.

Prancūzai – vieni ryškiausių favoritų užsidėti karūną, o didžiausias klaustukas virš komandos – būtent grupių etapas.

Vengrija

Atranka. 4 pergalės, 0 lygiųjų, 4 pralaimėjimai

Geriausias pasiekimas Europos čempionate. Trečioji vieta (1964)

„Euro 2016“. Aštuntfinalis. Pralaimėjo Belgijai 0:4.

Treneris. Marco Rossi, 56 metai

Pagrindinė žvaigždė. Willi Orbanas, 28 metai, „Leipzig“

2018 metų pasaulio čempionatą praleidusi Vengrija Europos čempionate turi nemažai talentingų jaunų futbolininkų, tačiau likimas šios komandos nepagailėjo. Prie Vengrijos futbolo pripratęs italas M.Rossi rinktinės vairą perėmė 2018 metų birželį ir ruošė vyrukus, kad šie galėtų nustebinti, tačiau atsidūrus „Mirties grupėje“ šansai sukurti kažką, kas primintų šios šalies futbolo istorijos žybsnius – lygūs stebuklui.

Tačiau galimybių pasispardyti yra. „Leipzig“ atstovas W.Orbanas jau parodė, kad yra ne tik tvirtas gynėjas, bet gali mušti ir įvarčius. Puikiai aikštėje atrodo to paties klubo žvaigždė Dominikas Szoboszlai, kuriam žadama labai šviesi ateitis pajėgiausiuose Europos klubuose. Vartuose tvirtai žaidžia 31-erių „Leipzig“ atstovas Peteris Gulacsi. Nėra jokių abejonių, kad Europos čempionatą M.Rossi praleis su savo komanda užsibarikadavę gynyboje ir vilsis, kad varžovai suteiks progą šauti į priekį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?