Sužeista Vokietija be gailesčio sudaužė Europos čempionę Portugaliją – įvarčių lietuje du smūgiai buvo ir į savuosius vartus

Taip vadinamoje Europos futbolo čempionato mirtininkų F grupėje šeštadienį buvo žaidžiami antrojo turo mačai. Vakaro dvikovoje rungtynes žaidė vieni iš turnyro favoritų: Cristiano Ronaldo vedami vis dar Europos čempionai portugalai ir daugkartiniai Senojo žemyno ir pasaulio čempionai vokiečiai. Miuncheno stadione šeštadienį prapliupo lyti įvarčiais: šeimininkai vokiečiai nugalėjo portugalus 4:2 (2:1).

 Vokietija nepasigailėjo Portugalijos ekipos.<br>AFP/Scanpix nuotr.
 Vokietija nepasigailėjo Portugalijos ekipos.<br>AFP/Scanpix nuotr.
 Portugalai iš viso pelnė 4 įvarčius, tačiau du į savo vartus.<br>AFP/Scanpix nuotr.
 Portugalai iš viso pelnė 4 įvarčius, tačiau du į savo vartus.<br>AFP/Scanpix nuotr.
C.Ronaldo rungtynėse su Vengrija įmušė 2 įvarčius.<br>AFP/Scanpix nuotr.
C.Ronaldo rungtynėse su Vengrija įmušė 2 įvarčius.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jun 19, 2021, 6:50 PM, atnaujinta Jun 19, 2021, 10:18 PM

Vokietija pirmame mače su pasaulio čempionais prancūzais krito 0:1, tad rungtynėse su portugalais neturėjo prabangos net nedaug kluptelėti.

Tačiau akistatos pradžia šeimininkus nuteikė tikrai ne šventiškai: nors vokiečiai ir kūrė vieną po kito aštrius momentus prie varžovų vartų, įvartis įkrito į šeimininkų vartus 15 min.

Portugalai po vokiečių kampinio perėmė kamuolį ir nubėgo į kontrataką: ją užbaigė Cristiano Ronaldo. Tai buvo jau jo 12-asis įvartis per penkis Europos čempionatus ir jis yra visų laikų rekordininku.

Iš viso pasaulio ir Europos čempionatuose portugalų žvaigždė jau pelnė 19 įvarčių ir kartu su vokiečiu Miroslavu Kloze yra rekordininkai. Tačiau vokietis net 16 įvarčių pasiekė planetos pirmenybėse ir tik tris Europoje.

Po tokio dušo atsigavę vokiečiai suskubo lyginti rezultatą, tačiau taip atsitiko, kad du kitus įvarčius pelnė ne Vokietijos, o Portugalijos žaidėjai.

Ir mušė jie juos į savo vartus. Iš pradžių 35 min. nepasisekė Robinui Diazui, o po dar keturių minučių dar vieną įvartį į savo vartus įmušė Raphaelis Guerreiro.

Tad šiame čempionate jau pasiektas keistas rekordas – į savo vartus pelnyti 5 įvarčiai.

Be šių dviejų nelaimėlių, šiemet "pasižymėjo" vokietis Matsas Hummelsas, lenkas Wojciechas Szczesny ir turkas Merihas Demiralis.

Prieš tai daugiausia įvarčių į savo vartus buvo pelnyta per 2016-ųjų pirmenybes – trys.

Po didžiosios pertraukos vokiečiai ir toliau spaudė varžovus ir 50 min. Kai Havertzas rezultatą padarė 3:1, o dar po dešimties minučių – Robinas Gosensas pelnė ketvirtąjį įvartį savo ekipai.

67-ąją minutę rezultatą sumažino Diogo Jota. Teik viena, tiek kita komanda dar turėjo po kelias progas pasižymėti, bet rezultatas nepakito.

Tad Vokietija F grupėje išlieka pretendente laimėti vieną iš trijų kelialapių į atkrintamąsias varžybas.

Ekipa paskutiniame ture žais su Vengrija, kuri šeštadienį namie 1:1 sužaidė su pasaulio čempione Prancūzija.

Pirmame rate Vengrijos ekipa ilgai nepalūžo prieš Portugaliją, tačiau du Cristiano Ronaldo įvarčiai prisidėjo prie to, kad šeimininkai krito 0:3.

Tuo tarpu Prancūzija nugalėjo Vokietijos žaidėjus 1:0. Tiesa, prancūzai įvarčio taip ir neįmušė į vokiečių vartus – tai Miuncheno arenoje padarė vokietis Matsas Hummelsas 20-ąją minutę.

Pastarąjį kartą Vokietijos ir Portugalijos rinktinės susitiko 2014 metais vykusiose pasaulio futbolo čempionato atrankos rungtynėse, kuriose vokiečiai iškovojo triuškinamą pergalę 4:0.

Portugalija

Atranka. 5 pergalės, 2 lygiosios, 1 pralaimėjimas.

Geriausias pasiekimas Europos čempionate. Čempionai (2016)

„Euro 2016“. Čempionai.

Treneris. Fernando Santosas, 66 metai

Pagrindinė žvaigždė. Cristiano Ronaldo, 36 metai, Turino „Juventus“

Vieną geriausių amžiaus futbolininkų turinti Portugalijos rinktinė sugrįžta ginti čempionų titulo. 2018-ųjų pasaulio pirmenybėse portugalams peržengti aštuntfinalio nepavyko, tačiau ši komanda spėjo atsigauti vėliau, kai triumfavo 2019-ųjų Tautų lygoje. Į Europos čempionatą F.Santoso komanda atvyksta supama mažiau gandų ir intrigų nei praeityje, tad dabar ekipa gali skirti dar daugiau laiko futbolui. C.Ronaldo jau 36-erių, bet geriausius karjeros laikus už nugaros palikęs futbolininkas prisitaikė prie kūno pokyčių, tad nėra abejonių – vien jo buvimas aikštėje turės didelę įtaką.

Portugalijos rinktinė žaidžia pakankamai stabiliai ir gali pasiūlyti ne vieną aukščiausios klasės žaidėją. Tautų lygoje atsiskleidė 19-metis Madrido „Atletico“ puolėjas Joao Felixas, kurį sekti privalo kiekvienas prisiekęs futbolo gerbėjas. Geriausią sezoną karjeroje išgyvena 26-erių „Manchester United“ saugas Bruno Fernandesas, o kur dar Anglijos „Premier“ lygos žvaigždės Joao Cancelo, Rubenas Diasas, Bernardo Silva ir Dioga Jota. Portugala šiemet turi labai daug žadančią sudėtį, kurios prireiks, siekiant išgyventi „Mirties grupėje“.

Vokietija

Atranka. 7 pergalės, 0 lygiųjų, 1 pralaimėjimas

Geriausias pasiekimas Europos čempionate. Čempionai (1972, 1980, 1996)

„Euro 2016“. Pusfinalis. Pralaimėjo Prancūzijai 0:2.

Treneris. Joachimas Loewas, 61 metai

Pagrindinė žvaigždė. Toni Kroosas, 31 metai, Madrido „Real“

Nuo 2006 metų J.Loewo treniruojama Vokietijos rinktinė turi labai aiškų tikslą – nusiplauti 2018 metų pasaulio čempionate patirtą gėdą. Tuomet kaip vieni favoritų atvykę vokiečiai buvo sumušti grupių etape ir namo išvyko neįtikėtinai anksti. Vokietijos rinktinė turėtų būti įveikusi psichologinį barjerą ir yra laikoma viena iš pagrindinių ekipų, kovoje dėl titulo, tačiau ir vėl visi keliai veda į „Mirties grupę“.

Didžiausia J.Loewo problema – pereinamasis laikotarpis. Rinktinėje švilpia permainų vėjai – didelė dalis 2014 metų pasaulio čempionų atsitraukė, o juos pakeitė tokie žaidėjai kaip Timo Werneris ir Kai Havertzas iš „Chelsea“ bei Florianas Wirtzas iš „Bayer“. Prie naujų žaidėjų J.Loewas išlaikė ir patikrintus vyrukus – vieną ryškiausių vartininkų Manuelį Neuerį, Joshua Kimmichą ir T.Kroosą, kurio perdavimai ir žaidimo organizavimas daro labai didelę įtaką. J.Loewas per atranką mėgo išsidėstymą 4:3:3 ir tai veikė puikiai, tačiau pagrindiniai Vokietijos rinktinės varžovai bus pasiruošę tokiems iššūkiams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.