Po negailestingo smūgio – Rusijos rinktinės lyderio atsiprašymai: „Galite mus keikti ir būsite teisūs“

„Noriu atsiprašyti visos šalies dėl tokio pralaimėjimo“, – nuleidęs galvą kreipėsi į savo šalies futbolo sirgalius Rusijos rinktinės lyderis Artiomas Dziuba. Pirmadienį Rusijos rinktinė su visa jėga buvo išmesta iš „Euro 2020“ batalijų.

 A.Dziuba po rungtynių atsiprašinėjo.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 A.Dziuba po rungtynių atsiprašinėjo.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 22, 2021, 8:03 AM, atnaujinta Jun 22, 2021, 11:19 AM

Žūtbūtinėse B grupės rungtynėse rusai net 1:4 pralaimėjo vietą aštuntfinalyje vos su viena pergale užsitikrinusiai Danijai.

Vienintelį įvartį vieni iš Europos čempionato šeimininkų rusai Kopenhagoje įmušė nuo 11 metrų žymos. 70 minutę baudinį realizavo A.Dziuba.

„Mes viską darėme gerai, bet neišnaudojome šimtaprocentinių progų. Šiame lygyje tai neatleidžiama. Dar kartą noriu atsiprašyti visų, kurie mumis tikėjo. Jaučiamės kalti. Galite mus keikti ir veikiausiai būsite teisūs. Bet noriu padėkoti tiems, kurie mumis tikėjo. Mes kovojome, bandėme atsigauti, bet tada praleidome 3 ir 4 įvarčius“, – kalbėjo A.Dziuba.

B grupės pirmąją vietą užėmė pralaimėjimų taip ir nepatyrusi Belgijos rinktinė. Rusai šiai komandai čempionato pradžiai pralaimėjo 0:3, tačiau vėliau atsitiesė pergale prieš Suomiją 1:0. Dvikovoje su Danija Rusija turėjo progą gauti tiesioginį kelialapį į kitą etapą, tačiau antrajame kėlinyje komandos žaidimas visiškai subyrėjo.

„Pralaimėjome patys sau. Tokiame lygyje privalai išnaudoti ir pusproges, nekalbant apie šimtaprocentines progas. Bet vietoje to mes praleidome įvartį, tai buvo didelis smūgis. Buvome gerai pasiruošę rungtynėms, numatę, kad jie ilgiau laikys kamuolį, tačiau tada praleidome tokį įvartį...Šįvakar pralaimėjome mes, futbolininkai. Ne trenerių štabas, ne kažkas kitas, o mes – žaidėjai“, – kaltę prisiėmė A.Dziuba.

B grupės rungtynės vyko Kopenhagoje ir Sankt Peterburge. Rusijoje numatytos ir ketvirtfinalio rungtynės, kurios vyks liepos 2 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.