Lenkija su geriausiu 2020-ųjų pasaulio futbolininku važiuoja namo – dviejų R. Lewandowskio įvarčių nugalėti švedų neužteko

Europos futbolo čempionate trečiadienį grupės kovas baigė E grupė komandos. Nors šioje keturių rinktinių akistatoje buvo nemenka sumaištis, viena ekipa buvo ramesnė. Jau kelialapį į kitą etapą turėjusi Švedija santykius Rusijos Sankt Peterburgo mieste aiškinosi su Lenkija. Tik Roberto Lewandowskio vedamos ekipos sėkmė prieš švedus būtų leidusi lenkams toliau tęsti mūšius dėl Europos taurės, tačiau jie pralaimėjo 3:2 (0:1).

Robertas Lewandowskis pelnė 3 įvarčius Europos čempionate.<br>AFP/Scanpix.com nuotr.
Robertas Lewandowskis pelnė 3 įvarčius Europos čempionate.<br>AFP/Scanpix.com nuotr.
Robertas Lewandowskis pelnė 3 įvarčius Europos čempionate.<br>AFP/Scanpix.com nuotr.
Robertas Lewandowskis pelnė 3 įvarčius Europos čempionate.<br>AFP/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 23, 2021, 7:02 PM, atnaujinta Jun 23, 2021, 9:07 PM

Lenkų ir slovakų nesėkmė padėjo išlikti pirmenybėse Ukrainos ekipai - ji kaip trečia C grupės komanda  pateko į atkrintamąsias akistatas.

Lenkams mačas prasidėjo tragiškai – jau pirmoje atakoje įvartį pelnė Emlis Forsbergas ir švedai buvo ramūs.

Maža to – jau antrojo kėlinio 59 min. tas pats švedas padvigubino rezultatą. Kai jau atrodė, kad lenkai skęsta, reikalo ėmėsi R.Lewandowskis.

Jis įmušė tuoj pat įvartį - 61 min. ir dar 84 min. sugebėjo išlyginti jį 2:2.

Tačiau daugiau padaryti jie nieko nesugebėjo.

Bandydami žūtbūt įmušti, lenkai praleido švedų ataką per teisėjo pridėtą 4 min. ir Victoras Claessonas padėjo galutinį tašką 3:2.

 

Tad švedai kitame etape, o Lenkija su geriausiu 2020 metų pasaulio futbolininku R.Lewandowskiu vyksta namo, nes savo sąskaitoje teturėjo 2 taškus.

Švedai grupėje 0:0 sužaidė su Ispanija ir nugalėjo slovakus 1:0. Tuo tarpu vienais iš grupės favoritų laikyti Lenkijos atstovai netikėtai klupetelėjo prieš slovakus 1:2 ir su ispanais sužaidė 0:0.

Puikią formą demonstruojantys švedai per pastarąsias šešerias sužaistas rungtynes iškovojo 5 pergales ir tik 1 susitikimą baigė lygiosiomis. Tuo tarpu lenkai iškovojo 1 pergalę, 3 rungtynes baigė lygiosiomis ir patyrė 2 pralaimėjimus.

Rinktinių vizitinės kortelės

Švedija

Atranka. 6 pergalės, 3 lygiosios, 1 pralaimėjimas.

Geriausias pasiekimas Europos čempionate. Pusfinalis (1992)

„Euro 2016“. Grupių etapas.

Treneris. Janne Anderssonas, 58 metai

Pagrindinė žvaigždė. Robinas Olsenas, 31 metai, „Everton“.

Švedijos futbolo atgimimo architektas J.Anderssonas tęsia savo darbą. 2016 metais rinktinę į savo rankas paėmęs strategas jau leido švedams pabuvoti pasaulio čempionate po 12 metų pertraukos. Švedai tuomet pateko į ketvirtfinalį, o sėkmingas pasirodymas Tautų lygoje tik patvirtina, kad rinktinė dar neišnaudojo savo potencialo. Kurį laiką Švediją drebino žinia apie didžiausios futbolo žvaigždės Zlatano Ibrahimovičiaus norą sugrįžti po paskelbtos karjeros rinktinėje pabaigos, tačiau išskirtinio puolėjo trauma padėjo tašką šioje istorijoje.

J.Anderssonui teko atsisukti į Dejaną Kuluševskį. 21-erių Turino „Juventus“ saugas pasižymi puikia technika ir veržlumu bei gebėjimu kurti. Tačiau didžiausias svoris guls ant Švedijos rinktinės vartininko R.Olseno pečių. „Everton“ klubui išnuomotas vartų sargas pasižymi puikiu žaidimo skaitymu ir jau ne vieną kartą gelbėjo rinktinę, kuri spragų turi kiekvienoje aikštės grandyje.

Lenkija

Atranka. 8 pergalės, 1 lygiosios, 1 pralaimėjimas.

Geriausias pasiekimas Europos čempionate. Ketvirtfinalis (2016)

„Euro 2016“. Ketvirtfinalis. Po lygiųjų 1:1 per baudinių seriją nusileido Portugalijai 3:5.

Treneris. Paulo Sousa, 50 metų

Pagrindinė žvaigždė. Robertas Lewandowskis, 32 metai, Miuncheno „Bayern“

Atranką prie Jerzy Brzeczeko įveikusi Lenkija į „Euro 2020“ įžengė su kitu treneriu – 2021 metų sausį vairą perėmė buvęs Portugalijos rinktinės saugas Paulo Sousa. Pastarojo laukia labai rimti iššūkiai, nes abejonių dėl komandos pajėgumo po pasirodymo pasaulio čempionate – nemažai. Lenkija 2018 metų pirmenybėse liko turnyro lentelės dugne.

Šią rinktinę ant savo pečių išnešti teks didžiausiai šalies futbolo žvaigždei R.Lewandowskiui. Įvarčių mašina – užprogramuotas galvos skausmas bet kuriam varžovui. Lenkai turi ir daugiau Europoje pasižymėjusių žaidėjų – „Juventus“ vartininką Wojciechą Szczesny, „Benevento“ gynėją Kamilį Gliką bei Maskvos „Lokomotiv“ saugą Grzegorzą Krychowiaką. Tačiau tam, kad visa tai virstų didesne sėkmės istorija reikia ir magiškos P.Sousa rankos, ir Fortūnos šypsnių.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.