Dar viena neįtikėtina istorija apie futbolo sirgalių žioplumą: prancūzai sumaišė Budapeštą su Bukareštu

Itin juokinga ir labiau į kultinį filmą „Vienas namuose“ panaši istorija atsitiko su šešiais Prancūzijos futbolo sirgaliais, kurie savaitgalį nutarė palaikyti savo šalies rinktinę dvikovoje su Vengrijos komanda Budapešte. Vietoj šio miesto aistruoliai atsidūrė Rumunijos sostinėje Bukarešte.

 Prancūzijos futbolo sirgalius.<br> Reuters/Scanpix.com nuotr.
 Prancūzijos futbolo sirgalius.<br> Reuters/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 24, 2021, 1:14 PM

Juokingą ir pamokančią istoriją aprašė Rumunijos žiniasklaida. Teigiama, kad šeši Prancūzijos futbolo aistruoliai, visi dirbantys kartu vienoje iš kompiuterinių kompanijų, šeštadienį planavo stebėti Budapešte pasaulio čempionų ir vengrų dvikovą.

Tačiau atsidūrė daugiau kaip 800 kilometrų nuo tos vietos, kur turėjo vykti akistata. Jie nuskrido į Rumunijos sostinę Bukareštą.

Nusileidę oro uoste jie nutarė žingsniuoti paskui nemenką grupelę aistruolių, tikėdamiesi, jog tai vengrai ir jie tikrai greičiausiu keliu juos nuves iki „Puskas arena“ stadiono, rašo „Jurnalul“.

Tačiau, kaip paaiškėjo, tai buvo Ukrainos futbolo aistruoliai, kurie atvyko į Bukareštą sirgti už savo rinktinę, kuri Rumunijoje turėjo kovoti su Šiaurės Makedonijos ir Austrijos ekipomis.

„Visiškai nepagalvojome, kad jie ukrainiečiai, – tikino „Jurnalul“ vienas iš apsirikusiųjų prancūzų sirgalių. – Dabar aš jau suprantu, kad mes jų ir suprasti negalėjome. Mes nežinome vengrų kalbos, taip pat neįsivaizdavome, kokia ta ukrainiečių kalba. Mums jos nežinomos, todėl gal ir panašios“.

Sirgaliai aiškino, jog nors ir pirko bilietus kartu ir per vieną bilietų kompaniją, trys bilietai buvo į rungtynes Budapešte ir trys – Bukarešte.

Tačiau šešetas atskrido būtent į Bukareštą. Prancūzai kaltino kompaniją, kad ji pateikė skirtingus bilietus, tačiau sirgaliams buvo paaiškinta, kad jie patys privalo skirti Budapeštą nuo Bukarešto.

Tai, kad jie nepamatys norimo mačo tapo aišku, kai bare sėdėję prancūzai pradėjo klausinėti barmeno apie rungtynes.

„Jis pasakė, kad tie sirgaliai ne vengrai, o ukrainiečiai, o Bukarešte nežais prancūzai. Tada buvome šokiruoti šia žinia. Pasijutome kaip filme "Vienas namuose“, – kalbėjo prancūzas.

Į klausimą, ar gali šešetas kuo greičiau pasiekti Budapeštą, jiems buvo pasakyta, kad autobusu vyrai keliautų 12 valandų, o lėktuvo reisas taip pat numatomas tik sekmadienį.

Į panašią situaciją buvo patekęs „Liverpool“ aistruoliai, kurie norėjo 2019-siais pasižiūrėti Čempionų lygos dvikovos tarp anglų ekipos ir belgų „Genk“. Jie mačo žiūrėti važiavo į kitą Belgijos miestą Gentą.

Galima buvo prisiminti ir 2012 metų įvykį, kai 400 Bilbao „Athletic“ sirgalių užsakomuoju reisu skrido į Europos lygos finalo mačą prieš Madrido „Atletico“, tačiau vietoj Budapešto galutinį tikslą nurodė Bukareštą. Jie ten ir buvo nuskraidinti.

Dabar jau mirusi pop žvaigždė Michaelis Jacksonas 1992 metais Bukarešto stadione vykusiame koncerte gerbėjams šūktelėjo „Labas, Budapešte“, panašiai į keblią situaciją buvo patekusi grupė „Metallica“, dainininkas Lenny Kravitzas ir Ozzy Osbourne'as.

Pastovios painiavos tarp dviejų miestų net sukūrė tam tikrą verslą. Įsikūrusi Rumunijoje šokolado bendrovė pradėjo gaminti šokolado plyteles, kurių pavadinimas skambėjo „Bukareštas, o ne Budapeštas“.

Vietoj to, kad vyktų į Budapeštą, prancūzai liko Rumunijoje ir nutarė labiau susipažinti su šios šalies kultūra. Rungtynės Budapešte tarp vengrų ir prancūzų baigėsi lygiosiomis 1:1.

Tačiau šiems aistruoliams ir vėl greitu laiku teks krautis lagaminus į Bukareštą, jei jie norės pamatyti savo ekipos žaidimą.

Prancūzija Europos čempionato aštuntfinalyje kausis su Šveicarija ir šios rungtynės vyks birželio 28-ąją Bukarešte.

Svarbiausia, nenuskristi pasižiūrėti šios akistatos į Budapeštą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?