Siekdama užbėgti panašiems į Ch.Erikseno incidentams už akių „Premier“ lyga futbolo bendruomenėms nupirks defibriliatorius

Anglijos „Premier“ lyga penktadienį paskelbė, kad siekdama užbėgti panašiems į Christiano Erikseno incidentmas, paprastus Anglijos bendruomenių klubus aprūpins defibriliatoriais.

Ch.Eriksenas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Ch.Eriksenas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-06-26 15:06

Buvęs „Tottenham Hotspur“ saugas prarado sąmonę „Euro 2020“ rungtynėse su Suomija. Sustojus futbolininko širdžiai, jo gyvybę išgelbėjo aikštėje panaudojus kardiopulmoninį gaivinimą defibriliatoriumi.

Lyga paskelbė, kad išviso vietinius klubus pasieks daugiau nei 2 tūkst. defibriliatorių, o pirmasis tūkstantis dar iki 2021-2022 m. sezono pradžios.

„Mūsų visų išvystas traumuojantis incidentas, kai Christianas Eriksenas nualpo Europos čempionato metu, privertė suprasti, kad defibriliatoriai turi būti lengvai prieinami visai futbolo bendruomenei“, – skelbia „Premier“ lygos vyr. vadovas Richardas Mastersas.

„Visų kažkaip dalyvaujančių futbolo sveikata yra pagrindinis prioritetas ir šis fondas padės ne tik suteikdamas reikalingą techniką, bet ir apmokydamas jais naudotis. Deja, bet staigiai sustoti širdis gali bet kada ir bet kur, todėl tikimės, kad suteikdami šiuos aparatus išsaugosime kažkieno gyvybę“, – teigė R.Mastersas.

Ch.Eriksenui po incidento buvo implantuotas ICD (kardioverterio defibriliatorius). Šis prietaisas yra būtinas po rimtų širdies veiklos sutrikimų. Šiuo metu 29-erių danas jau yra paleistas iš ligoninės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.