Valdas Ivanauskas patvirtino – sutiko treniruoti Lietuvos rinktinę ir laukia LFF atsakymo

Net šeši beviltiški pralaimėjimai iš eilės, vienas įmuštas ir 15 praleistų įvarčių per tris mėnesius – toks tragiškas ir beviltiškas Lietuvos futbolo rinktinės kraitis 2021-siais. Rezultatai lėmė, kad trečiadienio vakarą po Lietuvos futbolo federacijos Vykdomojo komiteto posėdžio treneris Valdas Urbonas neteko užimamų pareigų.

Valdas Ivanauskas<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Valdas Ivanauskas<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Valdas Ivanauskas<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Valdas Ivanauskas<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Valdas Urbonas atstatydintas iš rinktinės trenerio.<br>A.Pliadžio nuotr.
Valdas Urbonas atstatydintas iš rinktinės trenerio.<br>A.Pliadžio nuotr.
Valdas Urbonas atstatydintas iš rinktinės trenerio.<br>V.Skaraičio nuotr.
Valdas Urbonas atstatydintas iš rinktinės trenerio.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2021-07-01 16:03

LFF pranešė, kad bus staigiai ieškoma naujo stratego, kuris jau dirbti pradės rugsėjo mėnesį ir jo sutartis galios iki pasaulio čempionato atrankos ciklo pabaigos – kitų metų pavasario. O jau tuomet bus kalbamasi apie galimą ilgalaikį kontraktą.

„Bendruomenė jau turi savo kandidatus. Viską darysime artimiausiu metu – jau kitą savaitę kalbėsimės, nes laikas spaudžia.

LFF turi susidėliojusi kandidatų sąrašą ir planuojame kitą savaitę kviestis pretendentus“, – tikino LFF generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius.

Po nesėkmių virtinės pradėta kalbėti, kad nacionalinės ekipos vedlio mundurą jau galimai matuojasi garsus praeityje futbolininkas, jau nacionalinėje ekipoje trenerio asistentu buvęs 56-erių Valdas Ivanauskas. Jis yra vienas iš žymiausių mūsų šalies futbolininkų.

Lietuvos rinktinėje žaidęs ir per 28 mačus 8 įvarčius pelnęs V.Ivanauskas krimto prieš šešiolika metų ir nacionalinės ekipos stratego asistento duoną, o nuo šių metų sausio perėmė šalies devyniolikmečių komandos vairą.

„Būkime atviri, dabartinėje rinktinėje mažoka vilties, o kai kurie žaidėjai apskritai neatitinka nacionalinės ekipos lygio. Esu U-19 rinktinėje subūręs gerą trenerių štabą, bandome kurti, gaivinti ir siekti tikslų. Šiai dienai aš dirbu su devyniolikmečiais“, – prieš porą savaičių pokalbyje su lrytas.lt dėl siūlymo treniruoti rinktinę sakė V.Ivanauskas.

LFF vadovai trečiadienį patvirtino, kad tarp realių kandidatų yra V.Ivanauskas.

„Tai tikrai vienas iš labai galimų kandidatūrų ir galima opcija“, – sakė LFF generalinis sekretorius E.Stankevičius.

Pats garsus praeityje žaidėjas portalui sportas.lt ir žurnalistui Aurimui Budraičiui sakė, kad jis sutiko treniruoti nacionalinę ekipą. Treneris sakė, kad kalbos apie galimą skyrimą nėra vien tik gandai.

„Daug realybės, preliminarų sutikimą jau daviau. Liko tik aptarti kai kurias sąlygas ir, tikiu, kad taškai bus sudėti.

Kalbu ne apie finansines sąlygas, o apie jaunimo sistemą. Kadangi per paskutinius šešis mėnesius teko daug bendrauti su akademijomis, su vaikų treneriais, tai informacijos gavau pakankamai daug. Ne teorinės, o praktinės informacijos, kuri mane tikrai domina“, – sportas.lt sakė vienas geriausių visų laikų Lietuvos futbolininkų.

V.Ivanauskas keistų pasitraukusį į posto V.Urboną, kuris prie rinktinės vairo stojo 2019-ųjų pradžioje ir, įskaitant oficialias, kontrolines bei draugiškas rungtynes, iš viso komandai vadovavo 24-uose mačuose.

Per tą laiką rinktinė iškovojo 5 pergales, 4 sykius su varžovais išsiskyrė taikiai bei patyrė 15 nesėkmių.

Po praėjusiais metais viltingos pergalės prieš Australiją, V. Urbono kariauna šiemet savo sirgalius ir vėl panėrė į būseną, kuri tęsiasi jau septynerius metus.

Jokių prošvaisčių ir bent krislelio vilties. Lietuvos futbolininkai ir toliau rinkosi gumbus į kairę ir dešinę: šiemet mūsiškiai 0:4 buvo sutriuškinti Kosovo ekipos Prištinoje, 1:0 juos Sankt Galene palaužė Šveicarija, 2:0 Vilniuje šeimininkus sutvarkė Italiją.

V.Urbonas tikėjosi atsitiesti Baltijos taurės kovose ir net viešai kėlė balsą, tikindamas, jog komanda privalo iškovoti trofėjų, tačiau po kovų buvo priverstas raudonuoti – namie Lietuva po daugelio metų nusileido Estijai 0:1, o po to Rygoje mojavo balta vėliava prieš latvius – pralaimėjo 1:3.

Garstyčių šaukštu ant nesėkmių torto tapo ir birželio 8 dieną vykęs Ispanijos jaunimo rinktinės ir pagrindinės mūsų šalies ekipos mūšis – dėl COVID-19 problemų turėjusi į Europos čempionatą jau lagaminus besikrovusi pagrindinė Ispanijos komanda perleido galimybę su lietuviais sužaisti ispanų jaunimui, o šis pasismagino, laimėdamas prieš V.Urbono išstatytą geriausią sudėtį net 4:0.

Tai buvo pirmasis atvejis mūsų šalies istorijoje, kai nacionalinė rinktinė metus pradėjo šešiais pralaimėjimais iš eilės.

Iki šių metų Lietuvos rinktinė rekordišką nesėkmių ruožą – penkis pralaimėjimus iš eilės komanda turėjo 2015-siais vadovaujant Igoriui Pankratjevui ir 2017-siais – jaunajam Edgarui Jankauskui.

Vienas V.Urbono, I.Pankratjevo ir E.Jankausko komandų panašumas – visos jos per nesėkmių šleifus praleido po 13-15 įvarčių, tačiau pelnė jos po 1 įvartį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.