Europos konferencijų lyga: „Sūduva“ ir „Valmiera“ įvarčius mušė tik nuo 11 metrų žymos

Marijampolės „Sūduva“ tris praėjusius sezonus žaidė Čempionų lygos atrankoje. Tačiau pernai marijampoliečiai prarado Lietuvos čempionės vardą, todėl šią vasarą jiems teko startuoti žemesnio rango varžybose – Europos konferencijų lygoje. Šio turnyro pirmajame rate „Sūduva“ ketvirtadienį varžėsi su kaimyninės Latvijos klubu „Valmiera“, kuris praėjusį sezoną pasiekė geriausią rezultatą savo istorijoje ir tik antrą kartą dalyvauja Europos turnyre. Pirmasis klubų mačas Marijampolėje baigėsi po neįtikėtino trilerio šeimininkų sėkme 2:1 (1:1). Lemiamas įvartis krito jau 6-ąją teisėjo pridėtą minutę.

„Sūduvos“ futbolininkai pradeda kovas Europos lygos atrankoje.<br>Komandos nuotr.
„Sūduvos“ futbolininkai pradeda kovas Europos lygos atrankoje.<br>Komandos nuotr.
„Sūduvos“ futbolininkai pradeda kovas Europos lygos atrankoje.<br>V.Kuralavičiaus nuotr.
„Sūduvos“ futbolininkai pradeda kovas Europos lygos atrankoje.<br>V.Kuralavičiaus nuotr.
„Sūduvos“ futbolininkai pradeda kovas Europos lygos atrankoje.<br>Komandos nuotr.
„Sūduvos“ futbolininkai pradeda kovas Europos lygos atrankoje.<br>Komandos nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jul 8, 2021, 3:48 PM, atnaujinta Jul 8, 2021, 9:53 PM

Šių ekipų dvikovos baigtis paaiškėjo pirmame kėlinyje, kai 27-ąją minutę nuo 11 metrų žymos pasižymėjo Nikolas Gorobovsas šeimininkus išvedė į priekį 1:0.

Tačiau „Sūduva“ ilgai nesidžiaugė: 35-ąją min. jau marijampoliečiai prasižengė savo vartų zonoje ir teisėjas skyrė taip pat 11 metrų baudinį. Jį puikiai realizavo Raimondas Krollis.

Atrodė, kad daugiau įvarčių nebus. 

Tačiau jau per pridėtą antrojo kėlinio laiką „Sūduva“ gavo dar vieną šansą pelnyti įvartį nuo 11 metrų žymos – ranka sužaidė Latvijos žaidėjas ir pergalę 96-ąją min. savo komandai išplėšė po keitimo pasirodęs graikas Alexandros Gargalatsidis.

Atsakomosios rungtynės vyks po savaitės Rygoje. Šios dvikovos nugalėtojai antrajame rate žais su Lenkijos vicečempionu Čenstakavos „Rakow“.

Tam, kad „Sūduva“ patektų į Europos taurės pagrindinį turnyrą, jai reikia įveikti keturis atrankos etapus.

Klubas

1996 metais įkurtas „Valmiera“ klubas tik pernai pirmą kartą tapo Latvijos pirmenybių prizininku – užėmė trečiąją vietą. Net ir aukščiausioje lygoje 23 tūkstančius gyventojų turinčios Valmieros komanda kol kas žaidė gana trumpai. „Valmiera“ su stipriausiais kovojo 1997-2003 metais, paskui rungtyniavo antrojoje pakopoje ir į aukščiausią lygą grįžo tik 2018 metais.

Praėjusį sezoną „Valmiera“ per 27 rungtynes surinko 47 taškus ir smarkiai atsiliko nuo dviejų stipriausių šalies klubų „Rīga“ (69 taškai) bei Rygos FS (66), bet kovodama dėl bronzos sugebėjo aplenkti buvusį daugkartinį Latvijos čempioną „Ventspils“ klubą (44).

Šis sezonas

Pernai geriausią rezultatą klubo istorijoje pasiekusi „Valmiera“ šį sezoną kėsinasi į dar aukštesnę vietą. Latvijos lygos komandoms pradėjus trečiąjį ratą „Valmiera“ užima antrąją vietą. Ji per 15 rungtynių iškovojo 32 taškus. Tiek pat taškų turi čempionės vardą ginanti „Rīga“, bet ji žaidė 16 rungtynių

Visai šalia ir pirmąją vietą užimanti Rygos FS. Ši komanda per 14 rungtynių surinko 34 taškus.

Europos turnyrai

„Valmiera“ tik pernai debiutavo Europos turnyruose. Valmieros komanda Europos lygos atrankos pirmajame rate žaidė su Poznanės „Lech“ ir išvykoje pralaimėjo 0:3 (pernai dėl pandemijos atrankos etapuose buvo žaidžiamos tik vienerios rungtynės).

Stadionas

Valmieros miesto stadionas, kuriame yra 2 tūkst. vietų, neatitinka UEFA reikalavimų, todėl „Valmiera“ tarptautines rungtynes žais Rygos „Daugava“ stadione. Jame yra 10,5 tūkst. vietų.

Sudėtis

Šį sezoną per Latvijos lygos rungtynes Valmieros komandoje daugiausiai įvarčių įmušė Raimondas Krollis (8), senegaliečiai Ibrahima Sow (5) ir Djibrilis Gueye (4).

Beveik visas rungtynes žaidžia kolumbietis Camilo Mena, ukrainietis Ivanas Želizko, gruzinai Luka Gadrani ir Luka Silagadzė. Komandoje taip pat yra futbolininkai iš Japonijos, Kamerūno ir Rusijos.

Per birželio pradžioje vykusias Baltijos taurės varžybas į Latvijos rinktinę iš „Valmiera“ klubo buvo pakviesti vartininkas Rihardas Matrevicas, saugas Alvis Jaunzemas ir puolėjas Raimondas Krollis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.