A lygos savaitės rungtynių anonsas: neprognozuojamos tiesioginių konkurentų akistatos

Penktadienį, šeštadienį ir sekmadienį bus sužaistos trejos 20-ojo turo „Optibet A lygos“ rungtynės.

A lygoje laukia intriguojantys mūšiai.<br>V.Ščiavisnko nuotr.
A lygoje laukia intriguojantys mūšiai.<br>V.Ščiavisnko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 9, 2021, 3:44 PM

Alytaus DFK „Dainava“ – Kėdainių „Nevėžis“. Liepos 9 dieną 18 val. Alytus, Alytaus miesto stadionas. Ankstesnės rungtynės: 0:2, 1:0

Ketvirtą mačą namuose žaisiantys dzūkai pasižymi opia problema – praleistais įvarčiais paskutinėmis minutėmis ir prarastais taškais. Nors per pastarąsias šešerias rungtynes „Dainava“ yra iškovojusi vos 4 taškus, tačiau tokia statistika yra apgaulinga, nes žaidimu Alytaus klubas, rungtyniaudamas namuose, varžovams įprastai nenusileidžia. Jei alytiškiai nugalės, abi komandos turnyro lentelėje skirs 9 taškai, tiesa, grumtis teks be Deivydo Matulevičiaus, kuris yra diskvalifikuotas.

Keturiose dvikovose iš eilės nepasižyėjęs Kėdainių klubas pagaliau pralaužė ledus puolime, o prie to prisidėjo pirmą savo karjeros įvartį Lietuvos čempionate pelnęs Evaldas Kugys. Pozityvo svarbiam mačui suteikia pasiaukojanti gynyba, pagerėjęs vartininko žaidimas bei pasipildžiusios – komandoje nėra diskvalifikuotų žaidėjų, o prie ekipos prisijungė gynėjas Biliaminu Nurudeenas, rungtyniavęs „Garliavoje“, kuri varžosi II lygoje. Darius Gvildys stos į kovą prieš savo buvusią treniruotą ekipą, savo ruožtu, „Nevėžis“ turi gerą šansą priartėti prie kitų klubų.

Telšių „Džiugas“ – Vilniaus „Riteriai“. Liepos 10 dieną 19 val. Telšiai. Telšių miesto centrinis stadionas. Ankstesnės rungtynės: 1:4, 1:1

Šeštadienį Žemaitijos sostinėje susitiks turnyro lentelės kaimynai.

„Džiugas“ šiose rungtynėse turės verstis be diskvalifikuoto vyr. trenerio Mariaus Šlutos, kuris yra gavęs tris geltonas korteles. Be to, du mačus teks praleisti ir nuo suolo dažniausiai kylančiam Rokui Lazdinauskui. Kita vertus, žemaičiai savo sirgalių akivaizdoje žaidžia labai solidžiai ir būtent Telšiuose yra iškovoję didžiają dalį surinktų taškų. Geru ženklu tapo tai, kad įvarčio skonį vėl prisminė Nasko Milevas ir Leo Ribeiro – šis duetas pasiruošęs kelti rūpesčių „Riteriams“ ir aptirpdyti ekipas skiriantį 5 taškų deficitą.

Sostinės klubas vasaros metu laimi labai retai, tačiau, stratego posto perėmus Valdui Trakiui, sostinės ekipa trejose rungtynėse iš eilės atėmė taškus iš pirmaujančio ketverto atstovų. Liepos mėnesį atsitiesęs Vilnaus klubas privalo skinti taškus, jeigu turi vilčių kitais metais žaisti tarptautiniame fronte. Panašu, kad „Riteriai“ daugiau nebėra nusiteikę klupti prieš apatinės turnyro lentelės dalies ekipas ir tą sieks daryti su į žaidybinį ritmą įsitraukiančiu naujoku – puolėju Maksymu Marusičiumi. ​Vis dėlto rungtyniaujanti negalės Akseli Kalermo ir Marko Pavlovskis – abu žaidėjai yra diskvalifikuoti.

Kauno rajono „Hegelmann Litauen“ – Gargždų „Banga“. Liepos 11 dieną 19 val. Kaunas, LFF Kauno treniruočių centro stadionas. Ankstesnės rungtynės: 0:1, 2:0

Andriaus Skerlos treniruojama komanda pastarąsias namų rungtynes žaidė dar gegužės pabaigoje.

„Hegelmann Litauen“ ekipa nepratęsė nepralaimėtų mačų serijos Telšiuose, tačiau žaidimo kokybė iki pirmojo praleisto įvarčio buvo išties gera. Čempionato debiutantų gretose ir toliau apsukų nemažina Nauris Petkevičius: 9 įvarčius pelnęs futbolininkas blyksteli ir tada, kai didžiąją dvikovos dalį jam nesiseka. Pozityviu ženklu tapo pagaliau po traumų debiutavusio puolėjo Omokhafe Thomaso pasirodymas – žaidėjas iš Nigerijos debiutiniame mače atliko rezultatyvų perdavimą bei dar labiau išplės Kauno rajono klubo atakuojantį potencialą.

Naujokais iš Brazilijos pasipildžiusi ir savo sudėtį sustiprinusi „Banga“ pagerino savo situaciją turnyro lentelėje, o artimiausiais turais, realu, kad pamatysime ir kiek pasikeitusį žaidimo stilių, kurį sieks propaguoti vyr. treneris Davidas Afonso. Gargždų klubas yra itin priklausomas nuo Simono Urbio – „Bangos“ lyderis pelnė net 8 iš 20 komandos įvarčių. Jeigu gargždiškiai artimiausiuose turuose atras daugiau lyderių, jų situacija turnyro lentelėje gali dar labiau pagerėti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.