Anglijos rinktinės treneris Garethas Southgate‘as įvardijo kalčiausią dėl nepavykusių 11 metrų baudinių

Italijos futbolininkai sekmadienį po 120 minučių kovos aikštėje laimėjo baudinių seriją 3:2 prieš Angliją, kai Europos čempionato finalo pagrindinis laikas ir pratęsimas baigėsi rezultatu 1:1.

Anglijos rinktinės treneris Garethas Southgate‘as <br> AFP/Scanpix.com nuotr.
Anglijos rinktinės treneris Garethas Southgate‘as <br> AFP/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-07-12 07:49, atnaujinta 2021-07-12 08:01

Italų vartininkas Gianluigu Donnarumma atlaikė du smūgius per 11 metrų baudinius, tarp jų ir paskutinį Anglijos žaidėjo Bukayo Sakos smūgį.

Tai buvo trečias anglų neįmuštas baudinys savo žiūrovų akivaizdoje Vemblio stadione.

Prieš tai savo bandymų nerealizavo Jadonas Sancho ir Marcusas Rashfordas. Būtent jie pasirodė aikštėje paskutinėmis pratęsimo minutėmis ir būdami dar nepavargę turėjo mušti sėkmingai 11 metrų baudinius.

Italija triumfavo Europoje po 53 metų pertraukos, nors dar prieš ketverius metus buvo kritusi į žemiausią tašką futbole, kai nepateko pasaulio čempionatą. Dabar ji vėl stipriausia Europoje, pasiekusi 34 nepralaimėtų rungtynių seriją treniruojant komandą Roberto Mancini.

Anglija žaidė pirmą finalą po 55 metų pertraukos. Tai dar viena nesėkmė mušant 11 metrų baudinius, per kuriuos svarbiausiose turnyruose anglai klupo ir 1990, 1996, 1998, 2004, 2006 ir 2012 metais.

Rungtynėse sekmadienį Anglija pirmavo po antrąją minutę Luke'o Shaw pelnyto įvarčio – tai pats greičiausias įvartis Europos pirmenybių istorijoje. Leonardo Bonucci išlygino rezultatą smūgiu iš arti 67 minutę.

Vis dėlto, dvikovos ir taurės likimą turėjo spręsti 11 metrų baudiniai ir Anglijos rinktinės treneris Garethas Southgate‘as pasirinko ne tuos žaidėjus, kurie galėjo sėkmingai nulemti mačo baigti anglams bei pirmąkart per visą istoriją leistų jiems džiaugtis Europos futbolo čempionų titulu.

„Esame labai nusivylę. Žaidėjai atidavė viską, ką tik galėjo. Antrame kėlinyje mes nesugebėjome išlaikyti kamuolį, tačiau tai ne kaltinimas.

Su žaidėjais buvo absoliutus džiaugsmas dirbti, jie žengė toliau, nei kas iš mūsų tikėjosi. Prašau tai pat nekaltinti B.Saka, kad jis nepelnė įvarčio.

Tai priklausė nuo manęs. Aš nusprendžiau atsižvelgdamas į tai, kaip futbolininkai atrodė treniruotėse. Rinkausi aš, kas muš baudinius ir niekas kitas dėl to nekaltas.

Mes, kaip komanda, laimime ir visi kartu nelaimėjome šį vakarą. Baudiniams buvome gerai pasirengę ir pradėjome juos gerai, tačiau deja, šį vakarą mums nepavyko jų laimėti.

Dar kartą sakau, nė vienas iš trijų, kurie neįmušė baudinio nėra kaltas ir mes jų nepaliksime vienų “, – sakė G.Southgate‘as.

Treneris papasakojo, kaip komanda jautėsi po pralaimėto finalo.

„Rūbinėje buvo tylu. Atėjo ir princas Williamas, jis padėjoko komandai už pastangas. Taip, tai yra dabar tragedija, tačiau neturime teisės vienas kitą kaltinti. Galimybė laimėti trofėjų gyvenime pasitaiko retai, tačiau apmąstę tai, ką jie padarė, žaidėjai turėtų neįtikėtinai savimi didžiuotis.

Pasakiau jiems, kad neverta savęs plakti dėl pralaimėjimo, nes padarė viską ir net daugiau, nei galėjo.

O dėl baudinių serijos, tai paprašiau jų žinoti, kad būtent už juos atsakingas esu aš“,– kalbėjo G.Southgate‘as.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: G. Landsbergio ir Europos Tarybos generalinės sekretorės komentarai