B. Johnsonas užsipuolė rasistus: „Anglijos ekipa nusipelnė būti šlovinama kaip didvyriai, o ne rasiškai užgauliojama“

Jungtinės Karalystės premjeras Borisas Johnsonas pirmadienį pasmerkė „atgrasias“ rasistines patyčias, nukreiptas prieš Anglijos futbolo rinktinę, pralaimėjusią Italijai Europos čempionato finalo rungtynes per baudinių seriją.

 Anglijos premjeras Borisas Johnsonas<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
 Anglijos premjeras Borisas Johnsonas<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 12, 2021, 12:05 PM

„Ši Anglijos komanda nusipelnė būti šlovinama kaip didvyriai, o ne rasiškai užgauliojama socialiniuose tinkluose“, – per „Twitter“ parašė B. Johnsonas.

„Atsakingieji už šias atgrasias patyčias turėtų gėdytis“, – pridūrė premjeras.

Sekmadienį baudinius nesėkmingai mušę anglų žaidėjai Marcusas Rashfordas, Jadonas Sancho ir Bukayo Saka savo „Twitter“ ir „Instagram“ paskyrose sulaukė užgaulių komentarų srauto.

Daugelis besipiktinančiųjų siuntė beždžiones vaizduojančius jaustukus, o kai kurie Anglijos komandos gerbėjai žėrė rasistinius įžeidimus, kaltindami šiuos tris žaidėjus dėl pralaimėjimo.

Londono policija per tviterį parašė, kad pareigūnams „žinoma apie virtinę įžeidžiamų ir rasistinių komentarų socialiniuose tinkluose, nukreiptų prieš futbolininkus po #Euro2020 finalo“.

„Šios patyčios visiškai nepriimtinos, jos nebus toleruojamos ir bus ištirtos“, – perspėjo policija.

Konservatorių įstatymų leidėjas Tomas Tugendhatas pareikalavo, kad socialinių tinklų bendrovės imtųsi veiksmų.

„Socialinė žiniasklaida turi algoritmus, parenkančius jums reklamas, bet nestabdo rasistinių įžeidimų prieš kai kuriuos pavyzdingus jaunuolius“, – piktinosi parlamentaras.

„Tai rašantieji yra apgailėtini ir nusipelno būti nustatyti bei sulaukti viešų pasekmių. Tai skelbiantieji pelnosi iš neapykantos“, – perspėjo T. Tugendhatas.

Kai kurios įžeidžiamos žinutės atrodė gautos ne vien iš Anglijos vienuolikės gerbėjų. B. Saka sulaukė rasistinių įžeidimų su grotažyme „forza italia“ („Pirmyn, Italija“).

Anglijos atakuojantis saugas Raheemas Sterlingas irgi sulaukė daugybės jaustukų su beždžionėlėmis, socialinių tinklų vartotojams jį apkaltinus sukčiavimu išprovokavus teisėją skirti baudinį per trečiadienį vykusias čempionato pusfinalio rungtynes, kuriose susitiko Anglijos ir Danijos futbolininkai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.