Ilgai laukto triumfo akimirkos: Europos čempione tapusi Italija šėlo iki pat paryčių

Sekmadienį Italijos futbolo rinktinė pirmą kartą nuo 1968-ųjų metų tapo Europos futbolo čempione. Roberto Mancini auklėtiniai „Wembley“ stadione vykusiame finale po 11 metrų baudinių serijos 2:1 (0:1, 1:0, 3:2) palaužė Anglijos futbolininkus.

Italijos sirgaliai ir futbolininkai triukšmingai šventė ilgai lauktą pergalę.<br>Instagram is Stopkadrų nuotr. koliažas.
Italijos sirgaliai ir futbolininkai triukšmingai šventė ilgai lauktą pergalę.<br>Instagram is Stopkadrų nuotr. koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 12, 2021, 3:50 PM, atnaujinta Jul 12, 2021, 4:14 PM

„Football's coming to Rome!“, – vos pasibaigus pergalingai 11 metrų baudinių serijai į kamerą suriko Italijos rinktinės futbolininkas Leonardo Bonucci.

Daugiau nei pusę amžiaus laukto triumfo akimirkos įteikus nugalėtojų taurę persikėlė į drabužinę.

Joje – skambėjo pergalingos dainos ir laisvai liejosi gėrimai.

Pergalingas šėlsmas iš drabužinės persikėlė į komandos autobusą, o vėliau – į Italiją titulą ir naujuosius šalies herojus atgabenusį lėktuvą.

Dar didesnės emocijos virė pačioje Italijoje – pasibaigusi finalinėje dvikovoje futbolo sirgaliai užtvindė gatves ir miestų aikštes.

Triumfo akimirkos, šokiai bei pergalingos dainos tęsėsi iki pat paryčių.

Auštant Italija sutiko naujuosius Europos futbolo karalius – Fiuminčo oro uoste nusileidusį lėktuvą pasitiko grupė ištikimiausių rinktinės fanų.

Komandos futbolininkai autobusu buvo nugabenti į viešbutį, iš kurio L.Bonucci pasidalino nuotrauka, kurioje jis guli lovoje ne tik su savo bičiuliu Giorgio Chiellini, bet ir su sekmadienį iškovota nugalėtojų taure.

„Tai, kad tokia situacija įmanoma, kai kuriuo momentu turnyre buvo sunkiai įsivaizduojama“, – sakė apie finalą ir pergalę Italijos treneris R.Mancini. – Bet vyrai pasirodė tikrai puikiai.

Net neturiu žodžiu, kad apsakyčiau šią situaciją. Tai puikus kolektyvas. Baigėsi itin sunkus mačas, kuris tapo dar sunkesniu dėl labai greitai praleisto įvarčio.

Jei nežiūrėtume į nekokią mačo pradžia, iš esmės mes dominavome aikštėje“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.