V. Čeburinas po svarbios pergalės: „Žaidėjai padarė maksimumą“

„Žalgirio“ treneris Vladimiras Čeburinas po iškovotos antros pergalės Čempionų lygoje dėkojo žaidėjams už tai, jog pavyko išlaikyti teigiamą rezultatą nepaisant gautų raudonų kortelių.

 V. Čeburinas po svarbios pergalės: „Žaidėjai padarė maksimumą“.<br>E.Žaldario nuotr.
 V. Čeburinas po svarbios pergalės: „Žaidėjai padarė maksimumą“.<br>E.Žaldario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 14, 2021, 12:35 PM

Lietuvos čempionai Belfaste prieš „Linfield“ pirmavo 2:0, bet už žaidimą ranka raudoną kortelę gavo Djibrilis Diaw ir po realizuoto baudinio varžovai atsilikimą sušvelnino. Pabaigoje iš aikštės dar buvo pašalintas Karolis Uzėla.

„Ruošėmės rimtai, žinojome, kad lengva čia nebus. Nes tenka pripažinti, kad jiems padėjo ir žiūrovų palaikymas. Žinoma, ne toks, kaip mūsų aistruolių Vilniuje. Labai dėkingi jiems. Tikėjomės, kad šiandien bus didelis spaudimas. Tas spaudimas ir buvo. Įmušėm gražius įvarčius, po pirmo kėlinio pirmavome 2:0. Antrajame kėlinyje, atrodo, pradėjome daugiau klysti.

Galbūt dėl to, jog šiek tiek perstatėme, pakoregavome sistemą. Prasidėjo klaidos, baudinys su pašalinimu iš aikštės. Varžovai sustiprino žaidimą, mes likome be vieno žaidėjo. Jie daug progų nesukūrė, bet buvo didelis spaudimas. Antroji raudona kortelė… Tarsi pagal inerciją teisėjas pradėjo dalinti korteles. Tačiau į tai nesigiliname, galvojame apie savo reikalus, kaip dirbsime toliau, kaip toliau žaisime, sieksime laimėti. Probleminių vietų yra, tačiau apskritai – bravo. Žaidėjai padarė tikrai maksimumą. Antras pašalinimas dar labiau sukėlė krūvį ant likusių žaidėjų. Bravo, jog sugebėjome atsilaikyti ir laimėjome“, – reziumavo treneris.

Dvikovai su „Linfield“ jis pasirinko taktinę schemą su trimis vidurio gynėjais.

„Matėme, jog varžovas gali daug žaisti per vidurio zoną. Taip pat daugiau atakavo dešiniu kraštu. Ten buvo didesnės varžovų pajėgos. Mūsų pasirinkimas buvo sėkmingas, nes neatidavėme centrinės zonos. Galbūt kraštuose kai kur nespėjome į pozicijas. Visgi tai nauja schema prie jos reikia adaptuotis. Nesakyčiau, kad ta schema būtinai bus pastovi. Analizuosime ką daryti toliau. Kiekvienam varžovui turime ruoštis individualiai“, – aiškino treneris.

„Žalgiriui“ įveiktas pirmasis barjeras garantavo ilgesnį sezoną Europoje – mažiausiai dar bent šešias rungtynes.

„Ar įveikti pirmą, ar antrą, ar trečią, ar ketvirtą etapą – visad svarbu. Kai komanda jį įveikia, reiškia žaidžia geriau už varžovus. Nesvarbu koks varžovas, kokioje vietoje. Dirbame ir gyvename pagal devizą: nesvarbu kas praeityje, svarbu kas ateityje. Šiandien matėme žaidėjus, užsivedusius kovoti dėl pergalės, dėl patekimo į kitą etapą šioje gyvenimo šventėje – Čempionų lygoje. Labai dėkojame jiems už sunkias, laimėtas rungtynes“, – sakė V. Čeburinas.

Po savaitės, liepos 20 d., jo auklėtiniai keliaus į Budapeštą žaisti su Vengrijos čempionu Budapešto „Ferencváros“. Atsakomosios Čempionų lygos antrojo atrankos etapo rungtynės liepos 27 d. bus žaidžiamos Vilniuje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.