Milžiniškos rasizmo bangos sulaukęs jaunasis Anglijos futbolininkas atsikirto: „Neapykanta nelaimės“

Jadonas Sancho „Euro 2020“ finale sulaukęs trenerio pasitikėjimo net neįsivaizdavo, kuo virs jį iki tol palaikiusi sirgalių minia. 21 metų futbolininkas per 11 metrų baudinių seriją su Italijos rinktine stojo prie kamuolio, įsibėgėjo, smūgiavo, bet kamuolį atrėmė Gianluigi Donnarumma.

 J.Sancho.<br> ZumaPress.com/Scanpix nuotr.
 J.Sancho.<br> ZumaPress.com/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-07-15 09:50

J.Sancho buvo vienas iš trijų baudinio nerealizavusių jaunų futbolininkų. Ir visi jie sulaukė milžiniškos neapykantos lavinos ir rasistinių įžeidinėjimų.

„Aš neketinu apsimesti, kad nemačiau rasistinių žinučių, kurių po rungytnių sulaukiau aš ir mano draugai Marcusas bei Bukayo, – „Twitter“ rašė J.Sancho, priminęs, kad užgauliojimų sulaukė ir Marcusas Rashfordas bei Bykayo Saka. – Kaip visuomenė privalome būti geresni, o tokie žmonės – atsakyti.“

Į rasizmą prieš žaidėjus sureagavo daugybė žmonių – Jungtinės Karalystės premjeras Borisas Johnsonas pasmerkė tokį elgesį ir skatino teisėsauga kuo greičiau surasti tokius žmones. Netrukus Anglijoje keli klubai paskelbė, kad visam gyvenimui uždraudė patekti į stadionus sirgaliams, kurie išliejo neapykantą ant šių žaidėjų.

„Neapykanta nelaimės“, – tokią žinutę siuntė J.Sancho.

Dortmundo „Borussia“ futbolininkas siejamas su potencialiu perėjimu į „Manchester United“ šią vasarą.

Prisiminęs 11 metrų baudinį J.Sancho sakė: „Buvau pasiruošęs, pasitikėjau savimi. Apie tokius momentus svajoji vaikystėje, todėl ir žaidžiu futbolą. Būdamas futbolininku ir nori žaisti tokiais įtemptais momentais. Esu įmušęs baudinių anksčiau, daugybę kartų treniravausi su klubu ir rinktine. Pasirinkau savo kampą, bet šįkart nebuvo lemta.“

J.Sancho apgailestavo, kad smūgis nebuvo tikslus.

„Tai siaubingiausias jausmas per visą mano karjerą“, – sakė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.