Po rasizmo skandalo Anglijoje jau sulaikyti 4 futbolo sirgaliai: ruošiasi surasti ir kitus

Po Anglijos rinktinės pralaimėjimo „Euro 2020“ finale Italijos komandai kilus rasizmo skandalui jau sulaikyti keturi asmenys. Jaunieji Marcusas Rashfordas, Bukayo Saka ir Jadonas Sancho neįmušė 11 metrų baudinių ir tapo rasistų taikiniais. Futbolininkai sulaukė didelio neapykantos ir rasistinių įžeidinėjimų kiekio.

Po neįmušto baudinio rasistai ištepliojo M.Rashfordo portretą, tačiau geradariai atėji papuošti sportininko veido.<br>Reuters/AP/Scanpix nuotr. koliažas.
Po neįmušto baudinio rasistai ištepliojo M.Rashfordo portretą, tačiau geradariai atėji papuošti sportininko veido.<br>Reuters/AP/Scanpix nuotr. koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 15, 2021, 2:00 PM

„Jeigu mes nustatome, kad tu esi už šio nusikaltimo, surasime tave ir tavęs lauks labai rimta atsakomybė už šį gėdingą elgesį“, – teigė policijos atstovas Markas Robertsas.

Pranešime nurodoma, kad policija jau sulaikė 4 asmenis.

„Mūsų Anglijos komanda per visą turnyrą buvo tikras pavyzdys: elgėsi profesionaliai ir oriai. Man šlykštu, kad tokie žmonės sau leido įžeidinėti sportininkus ir kitus“, – kalbėjo M.Robertsas.

Jis nurodė, kad tyrimas dėl rasizmo tęsiasi ir policija bandys surasti visus, atsakingus už tokį elgesį. Artimai bendradarbiaujama ir su „Twitter“, „Instagram“ bei „Facebook“ platformomis.

Jungtinės Karalystės policija pranešė, kad po finalo liepos 13 dieną per 24 valandų laikotarpį įvyko 897 su futbolo rungtynėmis susiję incidentai. Per šį laikotarpį sulaikyti 264 asmenys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.