„Sūduvos“ kelyje – per savo šimtmetį aukso amžiaus sulaukęs „Rakow“ iš Lenkijos

 Per UEFA Europos Konferencijų lygos atrankos II etapo pirmąsias rungtynes ketvirtadienį 20 val. Marijampolės „Hikvision“ arenoje „Sūduva“ stos į kovą su geriausią sezoną klubo istorijoje sužaidusiu Čenstakavos „Rakow“ iš Lenkijos.

Į „Rakow“ trofėjų lentyną atkeliavo ir Supertaurė.<br> rakow.com nuotr.
Į „Rakow“ trofėjų lentyną atkeliavo ir Supertaurė.<br> rakow.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

fksuduva.lt

2021-07-20 13:28

Klubo istorijos pradžia laikomas 1921 m. kovas, kai vietinis jaunimas įkūrė mėgėjišką klubą „Racovia“. 1925-aisiais klubas baigė savo egzistavimą, bet 1927-aisiais buvo atkurtas, o pavadinimas pakeistas į iki šiol gyvuojantį Darbininkų sporto klubą (lenkiškai – RKS) „Rakow“. Nuo to meto išliko ir klubo spalvos – raudona ir mėlyna.

Ilgą laiką didžiausiu „Rakow“ laimėjimu buvo patekimas į 1966-1967 m. sezono taurės turnyro finalą, kuriame tuomet trečiojoje lygoje žaidusi komanda po pratęsimo nusileido daug garsesnei Krokuvos „Wisla“ ekipai.

Vėliau „Rakow“ blaškėsi po skirtingas Lenkijos lygas, o didžiausiu laimėjimu kurį laiką buvo 1995-1996 m. sezone užimta 8 vieta aukščiausioje šalies lygoje.

Visai kitomis spalvomis Čenstakavos futbolo istorija sužibo pastaraisiais metais. 2018-2019 m. „Rakow“ laimėjo 1 lygos čempionatą, o 2020-2021 m. sezoną sugebėjo baigti antrojoje Ekstraklasos vietoje. Be to, buvo pirmą kartą istorijoje iškovota Lenkijos taurė.

Pastarąjį šeštadienį į „Rakow“ trofėjų lentyną atkeliavo ir Supertaurė, kai varžovų aikštėje baudinių serijoje (pagrindinis laikas – 1:1) buvo nugalėta čempionė Varšuvos „Legia“.

„Rakow“ šiuo metu su pasididžiavimu naudojasi šūkiu „Geriausias sezonas istorijoje“.

Čenstakavos klubo dabartinės pergalės pirmiausia siejamos su nuo 2016-ųjų komandai vadovaujančiu 47 metų treneriu Mareku Papszunu. Jis buvo išrinktas geriausiu 2020 m. Lenkijos treneriu bei geriausiu 2020-2021 m. Ekstraklasos treneriu.

Pastarąjį sezoną „Rakow“ ekipoje rezultatyvumu išsiskyrė ispanas Ivanas Lopezas (9 įvarčiai), latvis Vladislavas Gutkovskis (7), slovėnas Davidas Tijaničius (6) ir lenkas Marcinas Cebula (6). Pastarasis buvo ir geriausias savo komandos asistentas – 7 rezultatyvūs perdavimai.

Kitas „Rakow“ žaidėjas – 21 metų vidurio gynėjas Kamilis Piatkowskis – buvo išrinktas geriausiu jaunuoju Ekstraklasos sezono žaidėju, o netrukus jį už 5 mln. eurų įsigijo Zalcburgo „Red Bull“.

Prieš 2021-2022 m. sezono pradžią Čenstakavos klubas sužaidė 5 kontrolines rungtynes. Iš pradžių birželio 23 d. buvo nusileista 2:4 Gdansko „Lechia“ komandai. Vėliau Austrijoje surengtos treniruočių stovyklos metu 2:1 nugalėtas Donecko „Šachtar“ bei dukart sužaista lygiosiomis su dviem Austrijos komandomis: 3:3 su „Tirol“ ir 2:2 su „Red Bull“.

Paskutinės kontrolinės rungtynės buvo sužaistos sekmadienį, kai šeštadienį per rungtynes dėl Supertaurės nežaidę futbolininkai 2:0 nugalėjo Čenstakavos „Skra“ futbolininkus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.