Vilniaus „Žalgiris“ Slovėnijoje tikisi pasinaudoti gauta galimybe

Lietuvos sporto gerbėjams Slovėnija šią vasarą nekelia gerų asociacijų – šios šalies krepšinio rinktinė šią vasarą užvėrė lietuviams duris į olimpines žaidynes. Pačiose žaidynėse slovėnams taip pat pavyksta pasiekti geresnių rezultatų. Dar viena šalių sporto akistata laukia futbolo aikštėje, kur susitiks Lietuvos ir Slovėnijos futbolo čempionai.

E.Onazi.<br>E.Žaldario nuotr.
E.Onazi.<br>E.Žaldario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 5, 2021, 1:21 PM

„Žalgiriui“ UEFA Europos lygos akistatoje prieš „Mura“ reikės padaryti tai, ko šiemet nepavyko kitiems – pasiekti pergalę Murska Sobotoje.

Iš Slovėnijos čempionų namų aikštės šį sezoną nieko rimto nepešę grįžo nei Šiaurės Makedonijos, nei Bulgarijos čempionai – Čempionų lygos turnyre „Mura“ namuose net 5:0 sutriuškino „Škendija“ komandą, o su „Ludogorets“ sužaidė lygiosiomis 0:0.

Tai pavyko komandai iš miesto, kuris pagal gyventojų skaičius mažesnis už Gargždus. Netgi „Mura“ namų stadionas „Fazanerija“ nepanašus į tvirtovę, o labiau iš atskirų dalių sulipdytą statinį: su didžiausia tribūna už vartų ir centrine tribūna taip toli nuo aikštės, tarsi juos skirtų bėgimo takai (kurių nėra).

Bet kaip teigia ir pats klubas, nors nepaisant nuolatinių rekonstrukcijų stadionas vis atrodo neišbaigtas, tai vieta su siela ir širdimi. Stadionas čia yra daugelį metų, jame į rungtynes susirenka kone pusė miesto ir tai bene vienintelis dalykas, dėl ko Murska Sobota žinoma Slovėnijoje ir už jos ribų.

Visgi pačio miestelio „Žalgiris“ iš arti nepažins – komanda atskrido į antrą pagal dydį Slovėnijos miestą Mariborą, kuris turi savo oro uostą ir gali pasiūlyti ženkliai geresnes apgyvendinimo sąlygas. Nuo čia iki Murska Sobotos stadiono – apie 40 minučių kelio.

Ką reiškia būti Maribore bei nugalėti „Mura“ jau žino vienas žalgirietis – Ogenyi Eddy Onazi yra laimėjęs prieš šią komandą Europos lygoje 2013 metais. Tiesa, tuomet ir pačios rungtynės vyko Maribore, o saugas iš Nigerijos atvyko ryškaus favorito vaidmenyje su Romos „Lazio“ žvaigždynu. Šį kartą jėgų balansas nėra toks ryškus vienos komandos naudai.

„Tuomet su „Lazio“ dukart laimėjome. Daug apie tas rungtynes nepamenu, nes tai buvo prieš daug metų. Tikiuosi, jog laimėsime ir vėl. Nemėgstu pralaimėti, – pabrėžė O. Onazi – Apie tai kas favoritai šį kartą negalvoju. Svarbiausia išeiti į aikštę ir padaryti tai ką reikia. Galbūt kartais net geriau būti komanda, iš kurios daug nesitiki. Tuomet visi po rungtynių gali sakyti – „Oho“ ir pamatyti ko iš tikrųjų ši komanda verta.“

Jo teigimu, „Žalgirio“ komanda išmoko pamokas iš nesėkmės dvikovoje su tokiu oponentu kaip Budapešto „Ferencvaros“. „Čempionų lygoje sutikome labai pajėgų varžovą. Savo klaidas žinome, bet norime jas pasilaikyti sau. Jau atlikome reikiamas korekcijas. Tikimės jas pritaikyti rungtynėse. Stengsimės padaryti kuo mažiau klaidų. Norime žaisti gerą futbolą, laimėti ir patekti į Europos lygos pagrindinį turnyrą. Nenorime iš rankų paleisti turimų šansų“, – pabrėžė futbolininkas.

Nors „Mura“ ekipa – ne tokia garsi futbolo pasaulyje, pasak „Žalgirio“ trenerio V. Čeburino, apie jų kokybę pasako šiemet iškovotas čempionų titulas.

„Kiekvienas varžovas kažkuo įdomus. Mura – ne išimtis, jie šalies čempionai, tai daug ką pasako. Tai komanda sugebanti ir gerai kontroliuoti kamuolį, ir gintis. Jie periodiškai žaidžia antru numeriu, kad galėtų rengti kontratakas. Savo žaidimą jie grindžia išėjimu į greitas atakas, nenuspėjamumu“, – varžovą apibūdino treneris.

Anot jo, apie „Mura“ pavyko surinkti nemažai informacijos. „Bendravau su stebėjusiais jų rungtynes prieš „Ludogorets“ gyvai stadione, iš to gavome tam tikrų detalių. Taip pat gavome varžovų taktinę ir individualių veiksmų analizę. Atlikome ir savo analizę. Surinkta pakankamai daug informacijos. Turime susidarę savo vaizdą apie varžovus. Galvojame ką jiems priešpastatyti, ką padaryti, kad rezultatas būtų tenkinantis mus. Sieksime įgyvendinti žaidimo planą ir parodyti gerą futbolą“, – kalbėjo treneris.

Su žalgiriečiais į Slovėniją išvyko ir šios savaitės pradžioje prie ekipos prisijungęs gynėjas iš Austirjos Mario Paveličius. „Jis pasiruošęs žaisti, dėl to jį ir kvietėme. Kita vertus, jis dar yra nedaug dienų yra kartu su komanda. Jam reikalinga adaptacija, perprasti komandos draugus, tą strategiją, ties kuria dirbame, kokį žaidimą norime matyti iš jo pusės. Tačiau tai aukštos kvalifikacijos žaidėjas“, – aiškino V. Čeburinas.

Rungtynėms Slovėnijoje nepaisant traumos ruošiasi ir gynėjas N. Ljubisavljevičius. Jam po susidūrimo treniruotėje lūžo nosis. Visgi futbolininkas į treniruočių procesą greitai sugrįžo su apsaugine kauke.

„Mura“ ir „Žalgirio“ pirmoji dvikova vyks šiandien, ketvirtadienį, nuo 21 val. Lietuvos laiku. Rungtynes tiesiogiai transliuos slovėnų kanalas „Planet TV 2“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.