„Panevėžys“ namuose susitvarkė su „Banga“

„Optibet A lygos“ 23-iajame ture „Panevėžys“ atsitiesė po skaudaus pralaimėjimo Marijampolėje ir savų žiūrovų akivaizdoje patiesė Gargždų „Bangos“ komandą 3:1 (2:0).

„Panevėžys“ namuose susitvarkė su „Banga“.<br>Panevėžio klubo nuotr.
„Panevėžys“ namuose susitvarkė su „Banga“.<br>Panevėžio klubo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 13, 2021, 11:32 PM

Šeimininkai dominavo aikštėje nuo dvikovos pradžios. Per pirmąsias 10 minučių dvi puikias progas įmušti turėjo „Panevėžio“ žaidėjas Jorge Eliasas. Pirmajame epizode brazilui mažai pritrūko, kad nuginkluotų prieš jį likusį vartininką Igną Driomovą, o netrukus gražiu smūgiu per save išbandė vartų sargo budrumą.

13 minutę šeimininkai išsiveržė į priekį. Po Elivelto perdavimo į baudos aikštelės dešinę pusę, J. Eliasas vienu lietimu techniškai pasiuntė kamuolį į kairįjį kampą. Puolėjas papildė savo sąskaitą jau septintuoju įvarčiu šiame sezone.

„Panevėžys“ po įmušto įvarčio kontroliavo žaidimą ir daug galimybių varžovams nesuteikė. O kėlinio pabaigoje aukštaičiai padvigubino savo persvarą – arbitras paskyrė 11 m. baudos smūgį už Edvino Bračkaus pražangą prieš Elivelto. Pats brazilas realizavo gautą progą.

Po pertraukos „Banga“ turėjo puikią progą išlyginti rezultatą po to, kai 53 minutę Dovydas Norvilas uždirbo 11 m. baudos smūgį. Visgi prie kamuolio stojusio Simono Urbio smūgį atrėmė vartininkas Victoras Golasas.

Siekdami sušvelninti rezultatą gargždiškiai toliau bandė ieškoti galimybių puolime. S. Urbys ir Dovydas Norvilas bandė vesti komandą į priekį savo sumanymais, bet tai galiausiai užstrigdavo „Panevėžio“ gynybos gniaužtuose.

Joao Martinso auklėtiniai dvikovos pabaigoje pavertė rezultatą triuškinamu. Kontratakoje Sebastianas Vazquezas atėmė kamuolį iš varžovų gynėjo ir atidavė perdavimą prieš vartus tykojusiam Antonio Kapnidžiui, o šis nesunkiai pelnė įvartį. Tai buvo debiutinis graiko įvartis vilkint „Panevėžio“ marškinėlius. Per pridėtą laiką S. Urbys puikiu baudos smūgiu sušvelnino rezultatą, bet tai nepakeitė rungtynių baigties.

Po pergalės „Panevėžys“ (41 tšk.) bent laikinai pakilo į trečią turnyro lentelės vietą. „Banga“ (21 tšk.) toliau žengia devinti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.