Gargžduose šiaulietės iškovojo 12-ąją šio sezono pergalę A lygoje

Šiaulių „Gintros“ komanda užbaigusi sezoną Europoje, jį tęsia Lietuvos moterų futbolo A lygos pirmenybėse. Lietuvos čempionės pratęsė pergalių seriją ir į savo sąskaitą įsirašė 12-ąją pergalę šiame sezone įveikdamos Gargždų „Bangos“ futbolininkes rezultatu 5:1 (3:1).

„Gintros“ žaidėja Rimantė Jonušaitė.<br> L.Grikiečio nuotr.
„Gintros“ žaidėja Rimantė Jonušaitė.<br> L.Grikiečio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 29, 2021, 6:49 PM, atnaujinta Aug 29, 2021, 6:50 PM

Po šios pergalės šiauliečių kraityje – jau 36 taškai, o nuo artimiausių persekiotojų Vilniaus MFA „Žalgiris-MRU“ futbolininkių skiria 8 taškai. Taip pat mūsiškės yra sužaidusios vieneriomis rungtynėmis mažiau.

Šiose rungtynėse pergale prie vyriausiojo trenerio vairo debiutavo Darius Jankauskas.

Įvarčiai:

„Gintra“: R. Jonušaitė ir G. Toropovaitė po 2, J. Ayers – 1.

Sudėtis: M. Šeškutė, A. Keene, N. Nikolic (46′ min. J. Ayers), A. Mikutaitė (75′ min. L. Kubiliūtė), T. Romanovskaja, D.Gailevičiūtė (C), M. Gibson (46′ min. T. Corneil), J. Čubrilo, P. Sarkanaitė, G. Toropovaitė, R. Jonušaitė.

Dėl smulkių mikrotraumų aikštėje pasirodyti negalėjo Vestina Neverdauskaitė ir Trudi Carter.

Įvarčių sąskaitą šiame susitikime Saulės miesto atstovės atidarė jau 14-ąją mačo minutę, kuomet tiksliu smūgiu pasižymėjo rezultatyviausia komandos ir lygos žaidėja Rimantė Jonušaitė.

Po šešių minučių rezultatą padvigubino puolime rungtyniavusi Gabija Toropovaitė – 2:0. 37-ąją rungtynių minutę aikštės šeimininkės kontratakoje sugebėjo išnaudoti kiekybinį pranašumą ir rezultatą sušvelnino – 2:1.

Vis dėlto dar iki pertraukos šiaulietės atstatė dviejų įvarčių persvarą, o tai pavyko padaryti R. Jonušaitei – 3:1.

Antrajame kėlinyje sąlygas aikštėje toliau diktavo viešnios iš Šiaulių. 72-ąją minutę savo dublį pasiekė G. Toropovaitė, o rezultatas tapo 4:1.

Rungtynes, įtvirtindama akivaizdžią mūsiškių persvarą, įvarčiu užbaigė antrajame kėlinyje aikštėje pasirodžiusi Jess Ayers – 5:1.

Komentuodamas susitikimą D. Jankauskas pabrėžė, kad lengvumo kojose ir veiksmuose žaidėjoms po etapo Čempionių lygoje tikrai trūksta, tačiau džiaugėsi, kad komanda išlaikė šį testą ir neleido suabejoti savo pranašumu.

„Jaučiasi, kad komanda nėra geriausioje savo būsenoje, tačiau svarbiausia judėti pirmyn, atkurti pasitikėjimą savo jėgomis, užsibrėžti naujus tikslus. Visas rungtynes kontroliavome jų eigą, tačiau vienoje iš kontratakų varžovės mus nubaudė.

Nepaisant praleisto įvarčio nepametėme savo ritmo, branginome kamuolį ir tai leido atstatyti didesnį pranašumą, o vėliau ir užsitikrinti pergalę, kuri šiame sudėtingame emociniame fone mums tikrai yra labai svarbi“, – debiutines rungtynes prie vyriausiojo trenerio vairo apžvelgė D. Jankauskas.

Kitas rungtynes A lygoje komanda žais rusėjo 5 dieną, 15 val. Utenoje prieš vietos „Utenio“ žaidėjas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.