A lygoje žais 10 komandų: ar pasaulio čempionatas sukels salės futbolo bumą Lietuvoje?

Prabėgus dviem savaitėms po pasibaigusio FIFA pasaulio futsal čempionato į sales sugrįš ir stipriausi Lietuvos salės futbolo klubai. A lygoje naujajame sezone dėl čempiono titulo, kaip ir pernai, varžysis 10 klubų.

A lygoje žais 10 komandų.<br> lff.lt nuotr.
A lygoje žais 10 komandų.<br> lff.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lff.lt

Sep 25, 2021, 10:25 AM

„Džiugu, kad pavyko išlaikyti stabilų komandų skaičių, tačiau, nepaisant to, pasikeitimų šiek tiek bus. Turnyre nebelieka „Šiaulių“ ir Panevėžio „Sportidus“ vardų, tačiau atsiranda SFK „Panevėžys“ ir „Klaipėda City“.

Taip pat grįžtame prie aštuonių komandų atkrintamųjų varžybų sistemos. Tai reiškia, kad septinta ir aštunta reguliaraus sezono komanda šiame sezone varžysis atkrintamosiose, o pirma ir antra šį etapą pradės ne nuo pusfinalio, kaip pernai, o nuo ketvirtfinalio“, – sakė Lietuvos salės ir paplūdimio futbolo asociacijos direktorius Karolis Dieninis.

Per reguliarųjį sezoną komandos sužais po 18 rungtynių (dviejų ratų sistema), tuomet aštuonios geriausios prasibraus į atkrintamąsias varžybas. Jų kiekviename etape bus kovojama iki dviejų pergalių.

„Gera žinia ta, kad kaip ir pernai, tiesiogiai bus transliuojamos absoliučiai visos lygos rungtynės. Tiesa, šiemet daugiau dėmesio skirsime centrinėms turo rungtynėms“, – sakė K. Dieninis.

Čempionatas startuos spalio 16 dieną, finišuos – paskutinę kitų metų kovo savaitę. Dėl čempiono vardo varžysis šie klubai: „Kauno Žalgiris“, Jonavos „Vikingai“, „Gargždų pramogos“, „Akmenė-Šiauliai“, Vilniaus „Turbotransfers“, Alytaus „Dainava“, Mažeikių VIP, „Radviliškis“, SFK „Panevėžys“, „Klaipėda City“.

2020–2021 metų Lietuvos salės futbolo A lygos sezonas baigėsi įspūdingu „Kauno Žalgirio“ triumfu – po pratęsimo iškovota pergale 6:4 prieš Jonavos „Vikingus“. Šioje dvikovoje Jonavos ekipa pirmavo net 4:0, tačiau net ir to buvo maža norint sukurti sensaciją. Pirmosios finalo serijos rungtynės Jonavoje baigėsi lygiosiomis 2:2.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.