Treneris smogė futbolo teisėjui į veidą ir po to atgailavo: „Net jei jis tyčiojosi iš manęs, tai nepateisinama“

Treneris Giovanni Alosi savaitgalį dar oficialiai nepasibaigus rungtynėms iškarto pasitraukė iš Italijos septintosios futbolo mėgėjų lygos klubo „Carpignano“ vyriausiojo trenerio pareigų. Paprastai tai nėra tikrai svarbi žinia šaliai, tačiau jo pasitraukimas Italijoje šįkart sulaukė didelių ginčių futbolo bendruomenėje.

Treneris Giovanni Alosi sumušė futbolo teisėją. 
Treneris Giovanni Alosi sumušė futbolo teisėją. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 28, 2021, 9:54 PM, atnaujinta Sep 29, 2021, 7:41 AM

Septintosios lygos komandų dvikovoje tarp „Oleggio Castello“ ir „Carpignano“ komandų sulaukta muštynių tarp trenerio ir teisėjo.

Teisingiau antrajame kėlinyje svečių treneris G.Alosi buvo taip įpykęs dėl teisėjo darbo aikštėje, kad jam prabėgant ar einant jis negailėjo keiksmažodžių ir kandžių replikų.

Esant rezultatui 2:0 šeimininkų nauda teisėjas Andrea Felis galiausiai nutarė užbaigti terorizavimo klausimą ir parodė „Carpignano“ strategui raudoną kortelę.

Į tai G.Alosi sureagavo skausmingai ir po dar kelių replikų smogė teisėjui į veidą. Arbitras iškart sustabdė žaidimą, tikėtina, kad „Carpignano“ gaus eilinį pralaimėjimą techniniu rezultatu 0:3. Pirmadienį po incidento G.Alosi paaiškino savo veiksmus.

„Aš neieškosiu pasiteisinimų, – sakė jis laikraščiui „Corriere di Torino“. – Neatleistina, kad nesugebėjau susivaldyti ir padariau tokį dalyką. Man labai gėda. Aš žiūrėjau į vaizdo įrašą ir nepažinau savęs.

Mačo metu susidarė įspūdis, kad arbitras tiesiog iš manęs tyčiojasi. Tačiau net jei taip ir buvo, tai nepateisina mano elgesio. Po rungtynių iškart pateikiau atsistatydinimo pareiškimą. Turiu pats išsiaiškinti, kodėl taip pasielgiau, tačiau dabar nesu vertas dirbti „Carpignano“.

Strategas paprašė atleidimo ir teisėjo.

„Galiu tik atsiprašyti teisėjo. Tai nėra suprantamas normaliai mąstančio žmogaus elgesys. Taip pat atsiprašau mūsų priešininko, kad sugadinau jiems rungtynes. Galiausiai atsiprašau ir savo žaidėjų bei klubo.

Mūsų miestas turi jaunimo futbolo akademiją, ten žaidžiantys berniukai niekada neturėtų susidurti su tokiais veiksmais kaip mano“.

Italijos žiniasklaida prognozuoja, kad G.Alosi gali būti diskvalifikuotas mažiausiai metams, tačiau rimčiau pasižiūrėjus į incidentą – net ir visam gyvenimui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: Lietuva atsisveikina su mirusiu buvusiu premjeru G. Kirkilu