Lietuvos futbolo rinktinei draugiškame mūšyje iššūkį mes Kuveito futbolininkai

Lietuvos vyrų futbolo rinktinė išmėgins jėgas su seniai sutiktu varžovu – lietuviai kontrolinėje akistatoje susitiks su Kuveito nacionaline komanda.

Lietuvos futbolo rinktinė žais draugiškas rungtynes su Kuveitu.<br>V.Skaraičio nuotr.
Lietuvos futbolo rinktinė žais draugiškas rungtynes su Kuveitu.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 1, 2021, 11:57 AM

Rungtynės vyks lapkričio 15 dieną (pirmadienį), 19 valandą LFF stadione Vilniuje.

Tai bus antrasis komandų mačas istorijoje – pirmasis, taip pat draugiškas, buvo sužaistas dar 2006-aisiais, tada Kuveito rinktinė iškovojo pergalę 1:0.

Kuveito nacionalinė rinktinė rungtyniauja Azijos regiono varžybose ir šiuo metu FIFA reitinge užima 142 vietą (paskutinį kartą reitingas buvo atnaujintas rugsėjo 16 dieną).

Aukščiausiai jie buvo užkopę iki 24 reitingo laiptelio, tai nutiko 1998-ųjų rugsėjį, o žemiausiai smigta buvo 2017-ųjų pavasarį, kai buvo nukrista iki 189 pozicijos.

Pasaulio čempionate Kuveito rinktinė yra dalyvavusi vieną kartą – tai nutiko 1982-aisiais Ispanijoje. Tiesa, tada kalnų Kuveito ekipa nenuvertė – du sykius pralaimėjo, vieną kartą sužaidė lygiosiomis ir namo keliavo jau po pirmojo varžybų etapo.

Azijos čempionate jie 1980-aisiais tapo čempionais, 1976-aisiais buvo antri, o 1984-aisiais užėmė trečią vietą.

Įdomu tai, kad visi Kuveito rinktinei atstovaujantys žaidėjai rungtyniauja savo šalies klubuose, o tarp jų neabejotinai labiausiai išsiskiria Baderas Al-Mutawa, mat jam priklauso unikalus rekordas.

36-erių veteranas šiuo metu yra daugiausiai rungtynių už savo šalies rinktinę sužaidęs ir karjerą vis dar tęsiantis futbolininkas. Jo sąskaitoje – 186 mačai. Tiesa, nedaug nuo jo atsilieka dvi didžiulės žvaigždės – ispanas Sergio Ramosas bei portugalas Cristiano Ronaldo su savo šalies rinktinėmis yra sužaidę po 180 mačų.

Absoliutus šios grafos rekordininkas yra Soh Chin Annas iš Malaizijos, kuri nuo 1969-ųjų iki 1984-ųjų su savo atstovaujamos Malaizijos rinktinės marškinėliais aikštėje pasirodė 195 kartus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.