Neįprastas „Newcastle United“ kreipimasis į savo gerbėjus: „Tokia apranga gali įžeisti kitus“

Anglijos futbolo klubo „Newcastle United“ vadovybė paskelbė neįprastą pareiškimą. Klubas paragino sirgalius neiti į stadioną apsirengus tradiciniais arabiškais kostiumais.

Sirgaliai ėmė rengtis arabiškai.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Sirgaliai ėmė rengtis arabiškai.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 24, 2021, 4:41 PM, atnaujinta Oct 24, 2021, 4:48 PM

„Newcastle United“ klubą neseniai nupirko Saudo Arabijos investicijų fondas, kuriam vadovauja Saudo Arabijos sosto įpėdinis Mohamedas Bin Salmanas. Jo turtas vertinamas 320 mlrd. svarų sterlingų.

Tarp visų „Premier“ lygos klubų savininkų turtingiausias iki šiol buvo „Manchester City“ valdantis šeichas Mansouras, kurio turtas vertinamas 23 mlrd. svarų sterlingų.

Iškart po to, kai fondas paskelbė apie klubo pirkimą, gerbėjai buvo be galo laimingi. Tūkstančiai gerbėjų susirinko priešais stadioną, garsiai išreikšdami savo pasitenkinimą.

Per pastarąsias „Premier“ lygos rungtynes su „Tottenham Hotspur“ stadione pasirodė daug klubo gerbėjų, dėvinčių arabiškus galvos apdangalus.

Persirengusių sirgalių antplūdis suerzino klubo valdžią.

„Prašome sirgalių per rungtynes susilaikyti nuo tradicinių arabų drabužių ar Artimųjų Rytų įkvėptų galvos apdangalų, jei jie paprastai tokių drabužių nedėvi, – ragino klubas. – Naujųjų savininkų neįsižeidė taip švęsti nusprendusių žiūrovų apranga. Šis gestas buvo įvertintas teigiamai.

Tačiau gali būti, kad tokia apranga yra netinkama kultūriškai ir gali įžeisti kitus žmones. Visus stadiono lankytojus kviečiame vilkėti įprastais drabužiais jų pačių kultūrai ar religijai.“

Nepaisant didžiulių investicijų, „Newcastle United“ turi nerimauti dėl savo likimo „Premier“ lygoje.

Po devynių „Premier“ lygos turų klubas klubas yra antras nuo galo turnyro lentelėje, surinkęs vos 4 taškus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.