Gargžduose sezoną praleidęs saugas B. Anisas grįžo į „Kauno Žalgirį“: jaučiasi paaugęs kaip žaidėjas

„Kauno Žalgirio“ futbolo klubui priklausantis Benas Anisas praėjusį sezoną buvo paskolintas ir rungtyniavo Gargždų „Bangos“ komandoje, o 2022-ųjų sezonui vėl ruošiasi su Lietuvos futbolo A lygos bronzos medalininkais.

 B.Anisas grįžta į Kauną.<br>Klubo nuotr.
 B.Anisas grįžta į Kauną.<br>Klubo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 19, 2022, 2:57 PM

„Esant dabartinei komplektacijai, Benas neturėtų tiek žaidybinio laiko kiek jam reikia, kaip jaunam futbolininkui. Tikime Beno potencialu, dėl to ieškojome galimybės jam daugiau rungtyniauti, kad pas mus grįžtų brandesnis žaidėjas ir prisidėtų prie klubo ateities pergalių“, – prieš metus futbolininką išlydėjo komandos vyr. treneris Rokas Garastas.

Nuoma į Gargždus 21-erių saugui išėjo į naudą – Lietuvos čempionate futbolininkas sužaidė savo rekordinį skaičių rungtynių per vieną sezoną bei atsidarė įvarčių sąskaitą stipriausioje šalies lygoje.

„Manau, kad asmeniškai man tai buvo vieni įdomiausių metų karjeroje, tuo pačiu ir labai naudingi. Nauja aplinka, nauji žmonės ir nauja vieta augti. Sezono metu Gargžduose keitėsi treneriai, o tai irgi buvo viena iš daugelio naujų patirčių. Neabejoju, kad praėjęs sezonas man išėjo į naudą ir už viską esu labai dėkingas“, – Žalgiris.lt pasakojo sugrįžęs žaidėjas.

Tiesa, vilkėdamas „Bangos“ marškinėlius Lietuvos vaikinų jaunimo U-21 rinktinės narys prieš „Kauno Žalgirio“ komandą nerungtyniavo.

„Reikėjo laiko prisitaikyti prie to, kad esu ne Kaune, kadangi viskas įvyko gana staigiai. Vis tik, atvirai kalbant, širdyje visada žinojau ir laukiau, kada grįšiu. Viso praėjusio sezono metu tai buvo savotiška motyvacija, tiesa, niekada nebuvo taip, kad nesistengčiau geriausių rezultatų siekti su „Bangos“ komanda“, – tikino iš Mažeikių kilęs žalgirietis.

Pasak daugiau nei 50 rungtynių A lygoje sužaidusio futbolininko, į Kauną jis sugrįžo būdamas visomis prasmėmis geresniu žaidėju nei prieš metus.

„Yra labai gera sugrįžti ir pamatyti tiek buvusius, tiek naujus veidus. Kaune jaučiuosi gerai ir manau, kad tai svarbiausia. Ar jaučiuosi paaugęs kaip žaidėjas? Vienareikšmiškai taip. Per metus sutikau daug naujų žmonių, daug ko išmokau, pasisėmiau minčių, kurios skatino augti. Vis tik, labiausiai sustiprėjęs jaučiuosi psichologiškai, esu pasiruošęs ir su nekantrumu laukiu vėl žengti į aikštę su žaliai baltais marškinėliais“, – motyvacijos nestokojo saugas.

„Kauno Žalgirio“ klubas pasirengimą sezonui pradėjo sausio 6 dieną, įtraukė jaunimą ir sužaidė rungtynes tarpusavyje bei toliau lieja prakaitą treniruotėse.

„Pačioje pasirengimo pradžioje mūsų laukė testai, treneriai įvertino futbolininkų fizinę būklę, sudėliojo planus, kam kur reikia labiausiai pasitempti, o dabar jau prasidėjo rimtasis darbas. Dirbame tiek treniruoklių salėje, tiek aikštėje – laukia daug sunkaus darbo. Pagrindinis tikslas yra kiek įmanoma geriau pasirengti sezonui. Kiek darbo įdėsime dabar, tuo geresni būsime sezonui prasidėjus“, – mintis dėstė B.Anisas.

Pirmosios kontrolinės rungtynės „Kauno Žalgirio“ laukia jau sausio 22 dieną – 18 valandą Vilniuje žalgiriečiai išmėgins jėgas su „Riteriais“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.