Trenerio atleidimas menkai padėjo: „Sūduva“ turėjo gelbėtis nuo „Džiugo“ kirčio

Lietuvos futbolo A lygos 6-ajame ture užfiksuotos dramatiškos lygiosios: Marijampolės „Sūduvai“ namuose tik per pridėtą rungtynių laiką pavyko išsigelbėti nuo pralaimėjimo Telšių „Džiugui“.

 Marijampoliečiai išplėšė lygiąsias.<br> alyga.lt nuotr.
 Marijampoliečiai išplėšė lygiąsias.<br> alyga.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 5, 2022, 10:17 PM, atnaujinta Apr 5, 2022, 10:21 PM

Telšiškiai visą kėlinį pirmavo po Luko Ankudinovo įvarčio, bet rungtynių pabaigoje vicečempionus išgelbėjo tikslus Jevheno Protasovo smūgis. Dvikova baigėsi lygiosiomis 1:1 (0:1).

„Sūduvai“ tai buvo pirmasis mačas po trenerio Victoro Basadre atleidimo. Vietoj jo komandai vadovauja asistentas Eivinas Černiauskas.

Pirmajame kėlinyje abi komandos ryškesnėmis progomis neišsiskyrė. Marijampoliečiai arčiausiai įvarčio buvo 26 minutę, kai Kule Mbombo baudos aikštelės centre pavojingai galva smūgiavo šalia vartų.

„Džiugas“ daugiau laiko praleido gynyboje, bet prieš pertrauką sugebėjo išnaudoti gautą galimybę standartinėje situacijoje. Edwardo Sarpongo perdavimą baudos aikštelėje puikiai „uždarė“ L. Ankudinovas, smeigęs galingą smūgį galva. Saugui tai buvo pirmasis sezono įvartis.

Po pertraukos „Sūduva“ padidino spaudimą, o 65 minutę turėjo auksinę progą išlyginti rezultatą. Marko Rommenso perdavimas link tolimojo virpsto pasiekė prie vartų linijos buvusį K. Mbombo, bet jam nepavyko kamuolio pasiųsti į vartus.

Po kelių minučių šeimininkai dar kartą rimtai pagrasino svečių vartams. Po gražios kombinacijos baudos aikštelėje O. Rommensas taikėsi į viršutinį vartų kampą, bet vartininkas Vincentas Šarkauskas puikiai blokavo smūgį.

Intensyvus „Sūduvos“ spaudimas davė vaisių jau per pridėtą susitikimo laiką. Po keitimo aikštėje pasirodęs J. Protasovas stipriu šūviu iš tolimos distancijos surado kamuoliui vietą vartų tinkle. Ukrainietis taip atidarė savo įvarčių sąskaitą šiame sezone.

„Sūduva“ (6 tšk.) po rungtynių toliau rikiuojasi 7 vietoje. „Džiugas“ (6 tšk.) išlieka 8 pozicijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.