A lygoje lyderius besivejantys „Hegelman“ futbolininkai pratęsė „Sūduvos“ nuopuolį

Lietuvos futbolo A lygos čempionate tęsiasi nesėkmingas Marijampolės „Sūduvos“ rungtynių ruožas. 7-ajame ture Lietuvos vicečempionai namuose sekmadienį pralaimėjo Kauno raj. „Hegelmann“ 0:1 (0:0).

Tęsiasi nesėkmingas Marijampolės „Sūduvos“ rungtynių ruožas.<br> alyga.lt nuotr.
Tęsiasi nesėkmingas Marijampolės „Sūduvos“ rungtynių ruožas.<br> alyga.lt nuotr.
Vilniaus „Riteriai“ savo sąskaitą papildė ketvirtuoju laimėjimu.<br> alyga.lt nuotr.
Vilniaus „Riteriai“ savo sąskaitą papildė ketvirtuoju laimėjimu.<br> alyga.lt nuotr.
Šiauliečiai svečiuose atlaikė „Kauno Žalgirio“ spaudimą.<br> alyga.lt nuotr.
Šiauliečiai svečiuose atlaikė „Kauno Žalgirio“ spaudimą.<br> alyga.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 10, 2022, 11:31 PM, atnaujinta Apr 10, 2022, 11:36 PM

Į dvikovą su nukraujavusia sudėtimi atvykusi „Sūduva“ susidūrė su dar didesnėmis problemomis per pirmąjį pusvalandį. Iš pradžių traumą patyrė vienas iš kertinių komandos žaidėjų Olivier Rommensas, o vėliau rungtynių tęsti nebegalėjo ir Tomislavas Gomeltas.

Visgi šie praradimai marijampoliečių neišmušė iš vėžių ir jie aktyviai rezgė atakas. 13 minutę pirmasis pavojus kilo prie „Hegelmann“ vartų, kai Saidas Hamuličius atliko aštrų perdavimą šalia vartų, o vartininkas Ignas Plūkas nesugraibė atskriejančio kamuolio. Tačiau šeimininkai nespėjo tuo pasinaudoti.

Į aikštę po keitimo žengęs Jevgenas Protasovas taip pat kėlė nemažai problemų svečiams savo žaidimu atakos krašte. Po vieno iš jo perdavimo, apie 20 m. nuo vartų atsilaisvinęs Ernestas Burdzilauskas smūgiavo šalia virpsto.

Kauniečiams pirmajame kėlinyje pavojingų progų sukurti nepavyko, tačiau po pertraukos jie sugebėjo pralaužti ledus ir išsiveržti į priekį. 55 minutę Yukioshi Karashima nieko netrukdomas iš kairiojo krašto prasiveržė į patogią smūgiui zoną už baudos aikštelės ir įspūdingu šūviu surado kamuoliui vietą tolimajame vartų kampe.

Po įmušto įvarčio abi komandos neatidavė iniciatyvos ir siekė įmušti. 79 minutę Gavi Thompsonas pavojingai smūgiavo į vartus, bet T. Švedkauskas smūgį blokavo. Kitame aikštės gale „Sūduvos“ gynėjas Povilas Leimonas beveik puikiai išpildė standartinę situaciją laimėdamas dvikovą „antrajame aukšte“, bet galva smūgiavo tiesiai į vartininką.

Rungtynės baigėsi „Hegelmann“ (16 tšk.) pergale, kuri leido Andriaus Skerlos auklėtiniams sutvirtinti savo antrąją vietą turnyro lentelėje ir toliau kvėpuoti į nugarą lyderiams. Penkių rungtynių iš eilės nelaimėjusi „Sūduva“ (6 tšk.) turi tenkintis septinta pozicija.

Kitose rungtynėse Vilniaus „Riteriai“ savo sąskaitą papildė ketvirtuoju laimėjimu.

Glenno Stahlio treniruojama komanda 7-ojo turo mače namuose po dramatiškos atomazgos 1:0 (0:0) įveikė garbingai kovojusią Gargždų „Bangą“.

Pirmame kėlinyje „Riteriai“ turėjo akivaizdžią kamuolio kontrolės persvarą, tačiau pavojingų progų nesukūrė. Svečiai atsakė dviejomis pavojingomis atakomis, kurių smaigalyje atsidūrė Karolis Žebrauskas – kartą jis prastai suvaldė kamuolį, o kitą sykį smūgiavo virš vartų.

Po pertraukos situacija aikštėje itin nesikeitė. Vilniaus ekipa varžovams pagrasindavo tolimais smūgiais, bet vartininkas Mantas Bertašius be didesnio vargo susitvarkydavo su tomis situacijomis.

Lemtinga šiame mače tapo 88-oji minutė: po gero perdavimo į baudos aikštelę Aleksandras Levšinas surado po keitimo aikštėje pasirodžiusį Dmytro Bilonogą, kuris iš arti nukreipė kamuolį į vartus.

„Riteriai“ su 13 taškų bent jau kol kas šoktelėjo į pirmąjį trejetą, o „Banga“ su 5 taškais lieka aštunta.

Paskutinėse 7-ojo turo rungtynėse užfiksuotas dar vienas puikus FA „Šiauliai“ komandos gynybos pasirodymas. Šiauliečiai svečiuose atlaikė „Kauno Žalgirio“ spaudimą ir sužaidė lygiosiomis 0:0.

Pirmajame kėlinyje laikinosios sostinės komanda daugiau kontroliavo kamuolį ir varžovams daug galimybių nesuteikė. Atakose kūrybingai žaidė Michaelas Thuique ir Benas Anisas, bet jų bandymai buvo netikslūs arba neutralizuojami susitelkusios šiauliečių gynybos.

Po pertraukos „Kauno Žalgiris“ pradėjo kurti kokybiškas progas prie svečių vartų. 54 minutę Šiaulių ekipa suklydo prie savo baudos aikštelės, bet patogioje pozicijoje atsidūręs Mohamedas Bahlouli smūgiavo tiesiai į vartininką Luką Paukštę.

Dar vienas gaisras prie FA „Šiauliai“ vartų kilo 66 minutę. Pavojingą M. Thuique smūgį baudos aikštelėje blokavo L. Paukštė, o prie vartų lūkuriavęs Linas Pilibaitis atšokusį kamuolį pataikė į virpstą. Vėliau vartų sargas didvyriškai gelbėjo komandą – tiek M. Bahlouli, tiek Moussa Sangare ambicingi smūgiai buvo atremti.

Roko Garasto auklėtiniai rungtynių pabaigoje dar kartą pabandė šturmuoti varžovų vartus, bet pasiaukojanti šiauliečių gynyba atakų bangą sugebėjo atlaikyti.

Vos vieną įvartį per septynis turus praleidusi FA „Šiauliai“ (10 tšk.) žengia penktoje vietoje, o „Kauno Žalgiris“ (9 tšk.) rikiuojasi šeštas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.