Lionelis Messi Prancūzijoje tapo keisto pasiekimo rekordininku

Argentinietis Lionelis Messi pasiekė naują Prancūzijos čempionato rekordą pagal smūgių skaičių į vartų skersnį ir virpstą.

Lionelis Messi <br>Reuters/Scanpix nuotr.
Lionelis Messi <br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 9, 2022, 11:19 AM

Apie unikalų „Paris Saint-Germain“ puolėjo ir Argentinos rinktinė žaidėjo L.Messi pasiekimą paskelbė socialiniame tinkle twitter „PSSSports“.

Teigiama, kad per vieną Prancūzijos čempionato sezoną vienas garsiausių planetos futbolininkų į vartų konstrukcijos dalis – skersinį ir virpstą jau pataikė 13 kartų.

Konstatuojama, kad dešimt kartų per čempionatą į skersinius ir virpstą žaidėjai nebuvo pataikę per pastaruosius 13 metų.

L.Messi šį sezoną „Ligue 1“ pirmenybėse sužaidė 24 mačus. Per juos 34-erių futbolininkas pelnė keturis įvarčius ir atliko 13 rezultatyvių perdavimų.

Balandžio 29 dieną taip pat buvo pranešta, kad L.Messi turi blogiausią statistiką pagal pavojingų momentų pelnyti įvartį realizavimą – argentinos rodiklis siekė vos 8,3 proc.

Iš penkių stipriausių Europos futbolo lygų buvo atrinkti geriausi 165 žaidėjai, kurie turėjo ne mažiau kaip dešimt šimtaprocenčių galimybių pelnyti įvartį. L.Messi rodiklis buvo blogiausias.

Į Prancūzijos PSG klubą L.Messi perėjo iš „Barcelona“ ekipos 2021 metais, o su katalonų komanda jis dešimt kartų laimėjo Ispanijos pirmenybes ir keturis kartus džiaugėsi Čempionų lygos trofėjumi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.