Vilniaus „Žalgirio“ legionerius O. Buffas: „Norime kažką nuveikti Europoje“

„Optibet A lyga“ šių metų sezone sulaukė žaidėjo iš šalies, kurios atstovo Lietuvos čempionate dar niekada nebuvo – pirmuoju šveicaru tapo Vilniaus „Žalgirio“ saugas Oliveris Buffas.

 O. Buffas.<br> E. Žaldario nuotr.
 O. Buffas.<br> E. Žaldario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 18, 2022, 5:13 PM

2009-aisiais pasaulio U-17 čempionate triumfavęs O.Buffas net 12 metų praleido „Zurich“ klubo sistemoje, o po to atstovavo Ispanijos, Kipro bei Malaizijos ekipoms.

2016 metais Ciuricho komanda pirmą kartą per beveik tris dešimtmečius buvo priversta palikti Šveicarijos čempionatą. Paskutinėse sezono rungtynėse pergalę, prie kurios įvarčiu prisidėjo O.Buffas, iškovojo „Zurich“ ekipa, tačiau to nepakako, nes nugalėjo ir tiesioginiai konkurentai „Lugano“ futbolininkai.

Nusivylę ir įniršę legendinio klubo aistruoliai bėgo pas vadovybę, o vėliau riaušės persikėlė į miesto gatves. Vis dėlto O.Buffas komandos nepaliko ir po metų pertraukos sugrąžino ją į aukščiausią šalies lygą bei pradėjo legionieriaus karjerą.

Po kelionių skirtinguose žemynuose šveicaras atvyko į Vilnių.

„Klubas susisiekė su mano agentu, agentas susisiekė su manimi. Klubą žinojau jau anksčiau, tai ilgai negalvojau, sprendimas buvo ganėtinai lengvas. Žinojau, kad jie yra lygos viršūnėje, turi tikslą patekti į Europos turnyrų grupės varžybas. Lietuvos klubai tai bando kasmet.

Žinojau miestą, gal nelabai gerai, bet žinojau, taip pat žinojau kelis žaidėjus – Mario Paveličius žaidė Austrijoje, Josipas Tadičius – taip pat“, – teigė O.Buffas.

„Savaitės interviu“ rubrikoje šveicaras papasakojo apie įspūdingą triumfą su Šveicarijos U-17 rinktine, legionieriaus karjerą ir „Žalgirio“ tikslus šiemet.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.