„Šiauliai“ A lygoje lieka neįkandamu riešutu „Riteriams“

„Optibet A lygoje“ penktadienį įvyko įdomios ir rezultatyvios rungtynės tarp „Šiaulių“ ir Vilniaus „Riterių“ ekipų, kuriose šiauliečiai savo sirgalius palepino dar vienu laimėjimu.

„Šiauliai“ dar kartą įveikė „Riterius“.<br>alyga.lt nuotr.
„Šiauliai“ dar kartą įveikė „Riterius“.<br>alyga.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 15, 2022, 8:19 PM, atnaujinta Jul 15, 2022, 8:20 PM

28-ojo turo mače namuose čempionato debiutantai 3:2 (2:1) nugalėjo 4-oje turnyro lentelės vietoje žengiantį sostinės klubą. Prieš tai dvejuose varžybų ratuose „Šiauliai“ taip pat 1:0 buvo įveikę Vilniaus ekipą, o kitą mačą sužaidė lygiosiomis 1:1.

Mindaugo Čepo kariauna penktadienį kurį laiką buvo atsiliekančiosios vaidmenyje: Dominykas Kubilinskas netoli savo vartų atliko per silpną perdavimą ir tuo pasinaudojęs Artūras Dolžnikovas 5-ąją smūgiavo taikliai. Vis dėlto šiauliečiai dar sykį likvidavo turėtą deficitą.

11-ąją minutę Deivido Šešplaukio perdavimą 5-uoju sezono įvarčiu pavertė Oleksijus Ščebetunas, o dar po 5 minučių galingu smūgiu pasižymėjo pats D. Šešplaukis. Šeimininkai turėjo iniciatyvą, bet O. Ščebetuno ir Roko Lekiato smūgiai tikslo nepasiekė, „Riterių“ gretose į vartininką mušė Deimantas Rimpa.

Prieš pertrauką svečiai turėjo priverstinai pakeisti A. Dolžnikovą, maža to, 60-ąją buvo praleistas trečiasis įvartis, kai D. Šešplaukis stipriu smūgiu į tolimąjį vartų kampą džiaugėsi dubliu. Visgi poros gerų epizodų dar nerealizavę FA „Šiauliai“ turėjo būti įsitempę – 5-ąjį įvartį 83-iąją minutę pelnė po keitimo aikštėje pasirodęs Dmytro Bilonogas.

Per likusį laiką „Riteriai“ pasižymėjo pavojingu Mindaugu Grigaravičiaus smūgiu, savo ruožtu, į kontrataką pabėgęs Deividas Dovydaitis sukirto kamuolį į virpstą.

Šeštąją pergalę iškovoję šiauliečiai su 26 taškais pavijo „Kauno Žalgirį“, „Riteriai“ kraityje po mačo liko 32 taškai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.