Premjerė I. Šimonytė nori permainų LFF: „Pokyčių poreikis akivaizdus“

Pokyčių poreikis Lietuvos futbolo federacijoje (LFF), kurioje siūloma įvesti tiesioginį valdymą, yra akivaizdus, teigia ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė.

I.Šimonytė.<br>V.Skaraičio nuotr.
I.Šimonytė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 27, 2022, 1:56 PM, atnaujinta Jul 27, 2022, 5:44 PM

„Pokyčių poreikis akivaizdus ir, žinoma, būtų, geriausia, kad jie vyktų iš vidaus. Tačiau tokio pokyčio atsiradimo tikimybė neatrodo didelė“, – sakė premjerė.

Siūlymą įvesti tiesioginį valdymą LFF trečiadienį pasiūlė Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Mykolas Majauskas, po bendro posėdžio futbolo situacijai aptarti su Jaunimo ir sporto komisija. Jo teigimu, reikalingas normalizavimo etapas, kurio metu laikinai būtų skirtas reguliatorius.

Pasak Seimo nario, būtina atlikti nepriklausomą federacijos veiklos ir finansinį auditus. Taip pat reikalingas ir įstatytų pakeitimas pagal FIFA standartus, nauji demokratiniai federacijos organų rinkimai.

M. Majausko teigimu, trečiadienį komiteto bei Jaunimo ir sporto reikalų komisijos bendrame posėdyje federacijos pateikti paaiškinimai ir atsakymai į įvairius parlamentarų klausimus pastarųjų neįtikino ir jie nekeičia įsitikinimo, kad dabartinė federacija nesugeba tvarkytis ir joje permainos reikalingos.

Švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė šiuo metu atostogauja ir situacijos nekomentuos, BNS informavo ministrės atstovas Dainoras Lukas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.