Londono „Chelsea“ paklos daugiau nei 80 mln. eurų už gynėją W. Fofana

Londono „Chelsea“ gali išleisti daugiausia klubo istorijoje pinigų gynėjui. Anglijos klubas pasiekė susitarimą su „Leicester City“ dėl Wesley Fofana perėjimo.

W. Fofana.<br>AFP/Scanpix nuotr.
W. Fofana.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 27, 2022, 11:46 AM, atnaujinta Aug 27, 2022, 11:50 AM

„Chelsea“ nuo pat perėjimų lango pradžios ieškojo vidurio gynėjo. Komanda jau buvo susitarusi su Jules Kounde iš „Sevilla“, bet paskutinę minutę įsiveržė „Barcelona“ ir perviliojo prancūzą.

Galiausiai Thomo Tuchelio treniruojama komanda gaus kitą prancūzą –21 metų „Leicester City“ gynėjo perėjimo suma sieks 82,5 mln. eurų.

Tai dar negarantuoja rekordo – mat brangiausiai istorijoje parduotas gynėjas yra kitas „Leicester“ žaidėjas Harry Maguire'as, kuris už 87 milijonus eurų prisijungė prie „Manchester United“.

Bet W.Fofana atveju yra numatytų premijų, kurių dėka bendra pervedimo suma gali siekti net 94 mln.

Tai bus antras pagal dydį perėjimas „Chelsea“ istorijoje po Romelio Lukaku, įsigyto iš Milano „Inter“ už maždaug 113 mln. eurų.

W.Fofana bus brangesnis nei Kai Havertzas (80 mln.), Kepa (80 mln.), Alvaro Morata (66 mln.) ir Markas Cucurelli (apie 65 mln.).

W.Fofana iš viso sužaidė 52 rungtynes ​​Lesteryje, į kurį 2020 m. spalį atšvyko iš „Saint-Etienne“ už 35 mln.) eurų.

Sutartį su „Chelsea“ jis pasirašys iki 2028 metų birželio pabaigos.

„Chelsea“ tai dar vienas brangus s šiame lange: be jau minėto M.Cucurelli, atvyko Raheemas Sterlingas iš „Manchester City“ (apie 56 mln. eurų), Kalidou Koulibaly iš „Napoli“ (38 mln.) ir Gabrielis Slonina iš „Chicago Fire“ (9 mln.).

Romelu Lukaku ir Malangas Sarras buvo paskolinti, Timo Werneris grįžo į „Leipzig“. Antonio Ruedigeris (Madrido „Real“) ir Andreasas Christensenas („Barcelona“) išvyko pasibaigus sutartims.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.