Futbolo rungtynės tapo ilgesnės nei bet kada: pasaulio čempionato „keistenybė“ taps įprasta

​2022 metų pasaulio futbolo čempionate Katare galima išvysti daug naujovių, tačiau daugiausiai dėmesio atkreipia viena „keistenybė“ – pridėtas laikas mačo pabaigoje.

 Pirmajame Anglijos ir Irano akistatos kėlinyje pridėtas laikas truko 14 minučių ir aštuonias sekundes<br> Imago/Scanpix nuotr.
 Pirmajame Anglijos ir Irano akistatos kėlinyje pridėtas laikas truko 14 minučių ir aštuonias sekundes<br> Imago/Scanpix nuotr.
 P. Collina.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 P. Collina.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 23, 2022, 7:19 AM, atnaujinta Nov 23, 2022, 7:44 AM

Prie visų trejų rungtynių, vykusių antrąją turnyro dieną, buvo pridėta daug laiko. Anglijos ir Irano rungtynėse prie pagrindinio laiko iš viso buvo pridėta beveik 30 minučių abiejuose kėliniuose.

Tam įtakos daugiausiai turėjo Irano vartininko Alirezos Beiranvando ir Anglijos gynėjo Harry Maguire'o galvos traumos.

Nyderlandų ir Senegalo rungtynių antrajame kėlinyje buvo pridėtos aštuonios minutės, per kurias nyderlandai pelnė antrąjį įvartį.

JAV ir Velso rungtynės tęsėsi devynias papildomas minutes antrajame kėlinyje.

Teisėjavimo legenda ir FIFA teisėjų komiteto pirmininkas Pierluigi Collina paaiškino, kodėl tai bus įprasta šio turnyro dalis.

„Visiems pasakėme nenustebti, jei pamatys, kad ketvirtas teisėjas pakels elektroninę lentą su dideliu skaičiumi joje – šešios, septynios ar aštuonios minutės. Jei norite daugiau žaidybinio laiko, turime būti pasiruošę, kad toks papildomas laikas bus suteiktas.

Pagalvokite apie rungtynes su trimis įmuštais įvarčiais. Šventimas paprastai trunka vieną, pusantros minutės, todėl įmušęs tris įvarčius prarandate penkias ar šešias minutes.

Mes norime tiksliai apskaičiuoti pridėtą laiką kiekvienoje žaidimo pusės pabaigoje“, – kalbėdamas su ESPN teigė legendinis teisėjas.

P.Collinos komentarai rodo, kad ilgas pridėtas laikas bus įprastas šių metų turnyro bruožas ir užtikrins, kad bus daugiau realaus žaidimo laiko.

Keturi kėliniai su daugiausiai pridėto laiko pasaulio čempionatuose (nuo 1966 m.) buvo sužaisti būtent pirmadienį.

Pirmajame Anglijos ir Irano akistatos kėlinyje pridėtas laikas truko 14 minučių ir aštuonias sekundes, o antrasis – 13 minučių ir aštuonias sekundes. JAV prieš Velsą antrojo kėlinio pabaigoje buvo sužaistos papildomos 10 minučių ir 34 sekundes, o Senegalo ir Nyderlandų rungtynių antrajame kėlinyje – 10 minučių ir 3 sekundes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.