FIFA pradėjo tyrimą dėl Serbijos komandos rūbinėje pakabintos prieštaringos vėliavos

FIFA pradėjo drausminę procedūrą prieš Serbijos futbolo federaciją po to, kai prieš pralaimėjimą Brazilijai pasaulio futbolo čempionate komanda persirengimo kambaryje pakabino prieštaringai vertinamą vėliavą su Kosovo atvaizdu.

 Prieštaringai vertinamą serbų vėliava su Kosovo atvaizdu.<br> twitter nuotr.
 Prieštaringai vertinamą serbų vėliava su Kosovo atvaizdu.<br> twitter nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 27, 2022, 2:05 PM, atnaujinta Nov 27, 2022, 2:44 PM

Kosovo futbolo federacija (FFK) pateikė skundą futbolą valdančiai institucijai po to, kai nuotraukose buvo pavaizduota Serbijos vėliavos versija su žemėlapiu, kuriame Kosovas įtrauktas į šalies sudėtį, ir šūkiu „pasidavimo nebus“.

Kosovas, buvusi Jugoslavijos provincija, kurioje daugumą sudaro albanai, 2008 metais paskelbė nepriklausomybę nuo Serbijos, kurią Belgradas atsisako pripažinti.

„FIFA drausmės komitetas pradėjo procedūrą prieš Serbijos futbolo asociaciją dėl per lapkričio 24 dieną vykusias FIFA pasaulio futbolo čempionato rungtynes Brazilija – Serbija rūbinėje pakabintos vėliavos“, – sakoma FIFA pranešime.

FIFA drausmės kodeksas draudžia „įžeidžiantį elgesį ir sąžiningo žaidimo principų pažeidimą“ bei „sporto renginio naudojimą nesportinio pobūdžio demonstracijoms“.

Kosovo sporto ministras Hajrulla Ceku penktadienį tviteryje išreiškė pyktį dėl „gėdingų vaizdų iš Serbijos persirengimo kambario, kuriuose matyti neapykantą, ksenofobiją ir genocidą kurstančios žinutės“.

H.Ceku pridūrė: „Tikimės, kad FIFA imsis konkrečių veiksmų, atsižvelgiant į tai, kad Kosovas yra visateisis FIFA ir UEFA narys.“

2016 metais Kosovas prisijungė prie FIFA ir Europos konfederacijos UEFA.

„Tokiam šovinistiniam poelgiui ne vieta sporto renginiuose ir juo labiau įstaigose, kuriose vyksta didžiausias pasaulio futbolo renginys“, – sakoma FFK pareiškime.

„Nepriimtina, kad šis poelgis buvo nutylėtas, todėl primygtinai reikalaujame, kad FIFA griežtai taikytų savo taisykles ir nubaustų Serbijos futbolo federaciją už šį agresyvų poelgį, prieštaraujantį futbolo skleidžiamoms vertybėms“, – priduriama jame.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.