Prancūzų ministrė argentiniečius pavadino „neelegantiškais laimėtojais“

Prancūzijos sporto ministrė Amelie Oudea-Castera argentiniečius, triumfavusius Pasaulio futbolo čempionate ir pasišaipiusius iš prancūzų žvaigždės Kyliano Mbappe, penktadienį pavadino „neelegantiškais laimėtojais“ ir apkaltino juos vulgarumu.

 Amelie Oudea-Castera<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Amelie Oudea-Castera<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 24, 2022, 8:38 AM, atnaujinta Dec 24, 2022, 8:41 AM

„Kaip mūsų... komanda mokėjo elegantiškai pralaimėti, taip argentiniečių veiksmai po šios pergalės nebuvo verti rungtynių, kurias matėme“, – prancūzų radijui RTL sakė ministrė.

A.Oudea-Castera paminėjo vartininką Emiliano Martinezą, pergalės parade Buenos Airėse ėjusį su kūdikį vaizduojančia lėle, ant kurios veido buvo užklijuota K.Mbappe veido nuotrauka.

Iškart po rungtynių iš argentiniečių persirengimo kambario pasigirdo raginimas surengti „tylos minutę... Mbappe“.

K.Mbappe įmušė tris įvarčius per pasaulio čempionato finalą, o ketvirtąkart pasiuntė kamuolį į E.Martinezo vartus per 11 metrų baudinių seriją.

„Man tai atrodo niekinga, – apie argentiniečių pašaipas sakė A.Oudea-Castera. – Tai tiesiog vulgaru, nederama, išties neverta tos progos.“

„Šitas Emiliano Martinezas nepasižymi. Tai gan apgalėtina“, – sakė ministrė.

Ji išreiškė pasitenkinimą tuo, kad Prancūzijos futbolo federacijos (FFF) prezidentas Noelis Le Graetas parašė kolegai argentiniečiui skundą dėl „nenormalių ekscesų“ pergalės šventėje.

FFF taip pat nurodė ketinanti pateikti skundus dėl prancūzų sirgalių, skelbusių rasistinius komentarus socialinėje žiniasklaidoje dėl kai kurių prancūzų žaidėjų nesėkmių finale.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: ar Konstitucinis Teismas apgins prezidentą?