Laukia varžovų: 2023 metų mažojo futbolo pasaulio čempionate Lietuva pateko į antrąjį burtų krepšelį

Kiek daugiau nei už mėnesio, birželio 2–11 dienomis, Vokietijos mieste Esene, įvyks ketvirtasis „Socca“ mažojo futbolo pasaulio čempionatas.

 Lietuvos rinktinė.<br> LMFA nuotr.
 Lietuvos rinktinė.<br> LMFA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 26, 2023, 9:10 AM, atnaujinta Apr 26, 2023, 9:13 AM

Šiais metais dėl stipriausios mažojo futbolo rinktinės vardo varžysis net 44 šalys, o tarp jų bus ir Lietuvos mažojo futbolo rinktinė, kuriai tai bus trečiasis pasaulio čempionatas.

Trečiadienį 20 val. Lietuvos laiku, pasaulio čempionato organizatoriai surengs burtų traukimo ceremoniją, kurios metu 44 rinktines suskirstys į 11 grupių. Į atkrintamąsias šiais metais pateks 32 rinktinės.

Prieš burtų traukimo ceremoniją paaiškėjo ir rinktinių pajėgumo krepšeliai. Lietuva, turinti 22 reitingą tarp mažojo futbolo rinktinių, pateko į antrąjį krepšelį.

Tame pačiame krepšelyje yra tokios šalys kaip Vengrija, Slovėnija, Ukraina, Latvija, Kroatija, Portugalija, JAV, Belgija, Čilė ir Sakartvelas. Tai reiškia, kad su šiomis rinktinėmis Lietuva tikrai nebus vienoje grupėje.

Pirmajame krepšelyje atsidūrė turnyro šeimininkė Vokietija, pasaulio čempionų titulą ginsianti Brazilija, vicečempionas Kazachstanas, nuolatinė čempionatų prizininkė Lenkija bei tokios šalys kaip Graikija, Anglija, Meksika, Moldova, Škotija, Prancūzija ir Rumunija.

Priminsime, kad Lietuvos mažojo futbolo rinktinė Socca pasaulio mažojo futbolo čempionate debiutavo 2019 metais Kretoje (Graikija) ir tada sugebėjo patekti į aštuntfinalį.

Praėjusiais metais Budapešte (Vengrija) Lietuvos mažojo futbolo rinktinė žaidė vienoje grupėje su Maroku, Kosta Rika, Slovėnija ir Lenkija. Mūsų šalies žaidėjai įveikė pirmąsias dvi rinktines, bet pralaimėjo Slovėnijai ir Lenkijai bei savo pasirodymą baigė grupių etape.

Šiais metais su Slovėnija grupių etape Lietuva nežais, o visus galimus varžovus galite pamatyti žemiau.

2023 m. Socca pasaulio čempionato rinktinių krepšeliai:

1-asis krepšelis: Vokietija, Lenkija, Brazilija, Kazachstanas, Graikija, Anglija, Meksika, Moldova, Škotija, Prancūzija, Rumunija.

2-asis krepšelis: Slovėnija, Vengrija, Ukraina, Latvija, Kroatija, Portugalija, JAV, Belgija, Čilė, Lietuva, Sakartvelas.

3-asis krepšelis: Italija, Omanas, Egiptas, Argentina, Marokas, Kosta Rika, Mauricijus, Kinija, Turkija, Ispanija, Albanija.

4-asis krepšelis: Kolumbija, Kipras, Indija, Urugvajus, Peru, Dramblio Kaulo Krantas, Libija, Jungtiniai Arabų Emyratai, Saudo Arabija, Bahreinas, Kataras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: Taking Regional Leadership in Green Finance