Po kelionės į Saudo Arabiją Lionelis Messi atgailauja – paaiškino, kodėl išvažiavo niekam nieko nesakęs

Šiltai 2021-siais prasidėję santykiai tarp Lionelio Messi ir Paryžiaus „Saint-Germain“ (PSG) klubo šį pavasarį pašlijo. Argentinos futbolo žvaigždė savaitės pradžioje sulaukė komandos nuobaudos: jis net dviems savaitėms nušalintas nuo PSG rungtynių bei treniruočių.

 Lionelis Messi<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Lionelis Messi<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 5, 2023, 7:27 PM

Pranešama, kad pirmadienio 35-erių futbolininko sprendimas išvykti į Saudo Arabiją be komandos sutikimo pažeidė Paryžiaus klubo vidaus taisykles ir už tai L.Messi buvo skirta griežta nuobauda.

Prancūzijos komanda išplatino savo sprendimą, nieko plačiau neaiškinusi. Per šį laikotarpį L.Messi neuždirbs nė cento – apie 1,6 mln. eurų. Jis praleis rungtynes ​​su „Troyes“ ir „Ajaccio“.

Po beveik 5 dienų tylos galiausiai prabilo ir pats L.Messi, kuris paaiškino, kodėl jis išvyko į Saudo Arabiją ir su kokiomis bausmėmis jis sutinka.

„Maniau, kad po rungtynių su „Lorient“ ekipa mums kai visada bus duota laisva dieną. Suorganizavau kelionę ir negalėjau jos atšaukti.

Nes ją buvau atšaukęs jau vieną kartą anksčiau. Atsiprašau savo komandos draugų ir laukiu klubo sprendimo, ką jie planuoja daryti“, – sakė L.Messi.

Anksčiau buvo pranešta, kad PSG treneris Christophe'as Galtier nori, kad L.Messi žaistų šiame klube po diskvalifikavimo.

Žiniasklaida gavo žinių, kad „Paris Saint-Germain“ ekipos administracija pažadėjo žaidėjams laisvas dvi dienas, jei jie sekmadienį įveiktų „Lorient“ komandą. Tačiau PSG 1:3 pralaimėjo „Lorient“, bet L.Messi vis tiek išvyko į Saudo Arabiją.

Per argentiniečio kelionę į Saudo Arabiją pradėta kalbėti, kad Argentinos futbolo rinktinės puolėjas L.Messi kitą sezoną gali persikelti būtent į Saudo Arabijos čempionatą. Jei šis sprendimas būtų priimtas, pasaulinė futbolo žvaigždė per vieną sezoną Saudo Arabijos klube galėtų uždirbti 400 mln. JAV dolerių.

Šaltinių teigimu, vyko derybos dėl vasarą laisvuoju agentu turėsiančiu tapti L.Messi perėjimo į vieną iš Saudo Arabijos klubų. Derybose dalyvavo argentiniečio tėvas Jorge ir buvęs anglų „Manchester City“ ekipos generalinis direktorius Harry Cookas.

Pažymima, kad ši sutartis gali tapti rekordine futbolo istorijoje – dar niekada futbolininkui už sezoną nebuvo siūlomi tokie pinigai.

Puolėjas gali prisijungti prie „Al-Hilal“ ekipos, pagrindinės „Al-Nasr“ komandos varžovės, kurioje žaidžia 37-erių Cristiano Ronaldo. Portugalas per sezoną neva gauna 200 mln. dolerių.

Šį sezoną Prancūzijos pirmenybėse L.Messi sužaidė 28 rungtynes, įmušė 15 įvarčių ir atliko 15 rezultatyvių perdavimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.