Apie Lionelio Messi viliojimą prakalbo „Al-Hilal“ savininkas: nenori dėl to prarasti komandos

Argentinos futbolo rinktinės ir „Paris Saint Germain“ puolėjas Lionelis Messi kitą sezoną gali persikelti į Saudo Arabijos čempionatą. Jei šis sprendimas būtų priimtas, pasaulinė futbolo žvaigždė per vieną sezoną Saudo Arabijos klube galėtų uždirbti 400 mln. JAV dolerių, praneša sports.yahoo, remdamasis dienrasčiu „The Telegraph“.

L.Messi.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
L.Messi.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 14, 2023, 12:07 PM

Šaltinių teigimu, L.Messi derėjosi dėl perėjimo į vieną iš Saudo Arabijos klubų. Derybose dalyvavo argentiniečio tėvas Jorge ir buvęs anglų „Manchester City“ ekipos generalinis direktorius Harry Cookas.

Pažymima, kad ši sutartis gali tapti rekordine futbolo istorijoje – dar niekada futbolininkui už sezoną nebuvo siūlomi tokie pinigai.

Puolėjas kalbėjosi dėl gaimybės prisijungti prie „Al-Hilal“ ekipos, pagrindinės „Al-Nasr“ komandos varžovės, kurioje žaidžia 37-erių Cristiano Ronaldo. Portugalas per sezoną neva gauna 200 mln. dolerių.

„Neklauskite manęs apie L.Messi. Aš nieko negaliu pasakyti. Jei spaudos tarnyba išplatins pareiškimą, jį pamatysite.

Man komanda svarbiau nei vienas žaidėjas. Kiekviena žvaigždė, kuri ateina į mūsų klubą, turėtų žinoti, kad „Al-Hilal“ klubas yra puikus. Mūsų tikslas – padaryti komandą geresnę. Jei susikoncentruosime į vieną asmenį, prarasime komandą“, – tikino „Al-Hilal“ savininkas Fahdas bin Nafelis.

Jau anksčiau buvo pranešta, kad L.Messi galimai paliks Paryžiaus klubą šio sezono pabaigoje. Argentinos puolėjas Prancūzijos komandoje rungtyniauja nuo 2021 metų, į kurią persikėlė iš „Barcelona“ ekipos.

Šį sezoną Prancūzijos pirmenybėse L.Messi sužaidė 28 rungtynes, įmušė 15 įvarčių ir atliko 15 rezultatyvių perdavimų.

Dėl savo kelionės į Saudo Arabiją Argentinos futbolo žvaigždė sulaukė PSG komandos nuobaudos ir net dvi savaites buvo nušalintas nuo rungtynių bei treniruočių.

Pranešama, kad 35-erių futbolininko sprendimas išvykti į Saudo Arabiją be komandos sutikimo pažeidė Paryžiaus klubo vidaus taisykles ir už tai L.Messi buvo skirta griežta nuobauda. Per šį laikotarpį L.Messi taip pat neuždirbo nė cento – žvaigždė praras apie 1,6 mln. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.