EUROLYGA 2023

Sveikinimų maratonas: auksiniai vaikinai pagerbti prezidentūroje

Europos jaunimo (iki 20 metų) čempionais tapę Lietuvos krepšininkai pradėjo sveikinimų maratoną. Vėlyvą pirmadienio vakarą į Lietuvą auksą parvežę krepšininkai antradienį vidurdienį buvo pagerbti prezidentūroje. Rinktinės žaidėjus ir trenerius pasveikino šalies vadovė Dalia Grybauskaitė.

Lietuvos jaunimo rinktinę pasveikino Lietuvos Respublikos prezidentė D. Grybauskaitė.<br>M. Kulbis
Lietuvos jaunimo rinktinę pasveikino Lietuvos Respublikos prezidentė D. Grybauskaitė.<br>M. Kulbis
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 24, 2012, 3:43 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 9:39 PM

Rinktinės nariai prezidentei skolingi neliko - treneris Kazys Maksvytis ir kapitonas Vytenis Čižauskas D. Grybauskaitei įteikė Lietuvos rinktinės marškinėlius ir kamuolį su krepšininkų autografais.

„Šiandien jus visi vadina auksiniu jaunimu - per šešerius metus Lietuvai ir sau atnešėte jau penkias pergales. Tai nėra tik gražus vardas - tai iššūkis ir didžiulė atsakomybė jums. Esate kovotojai, kurių Lietuvai reikia ne tik krepšinyje", - sveikindama nugalėtojus sakė šalies vadovė.

Prezidentė tikino, kad tokios pergalės ne tik įkvepia, užgrūdina, padeda nepalūžti sunkiausiomis akimirkomis, bet įpareigoja kasmet siekti vis daugiau. Anot jos, savo pavyzdžiu sportininkai įrodė, kad tik dirbant ir iki paskutinės sekundės kovojant išvien, kaip viena komanda, galima pasiekti savo tikslų.

Prezidentės medaliais ir padėkos raštais apdovanoti 18 Lietuvos jaunimo krepšinio rinktinės narių - krepšininkai, treneriai, gydytojas ir komandos vadovas.

Pirmadienį, prieš pat vidurnaktį, iš Slovėnijos grįžusius krepšininkus Vilniaus oro uoste pasitiko būrys gerbėjų, artimųjų ir žurnalistų.

Auksinės rinktinės laukė atviras autobusas, kuriuo trispalves iškėlę krepšininkai keliavo po Vilniaus centrą. Juos palydėdavo automobilių garso signalai, tačiau gatvėje mojuojančių buvo mažai – naktį krepšininkai daugybės aistruolių nepritraukė.

Auksine karta vadinami krepšininkai įspūdingą žygį pradėjo 2007 metais. Tuomet jie laimėjo Serbijoje vykusiame olimpiniame festivalyje. 2008-aisiais vaikinai triumfavo Europos jaunučių (iki 16 metų) čempionate Italijoje. 2010 metais jie nuskynė laurus Vilniuje vykusiame Europos jaunių (iki 18 metų) čempionate, o praėjusiais metais auksą laimėjo Rygoje vykusiame pasaulio jaunimo (iki 19 metų) čempionate.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.