EUROLYGA 2023

Filmas „Kita svajonių komanda“ rems vaikų krepšinį

Šį mėnesį kino teatruose pasirodys JAV sukurtas filmas „Kita svajonių komanda“. Apie legendinę mūsų krepšininkų pergalę 1992 metų olimpiadoje pasakojančio filmo kūrėjai praneša, kad Lietuvoje už bilietus surinkti pinigai bus skirti vaikų krepšiniui.

Apie Lietuvos laisvės siekimą ir krepšinį, kaip šio reiškinio dalį, pasakojanti „Kita svajonių komanda“ pasiteisino.<br>organizatorių nuotr.
Apie Lietuvos laisvės siekimą ir krepšinį, kaip šio reiškinio dalį, pasakojanti „Kita svajonių komanda“ pasiteisino.<br>organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 3, 2012, 4:32 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 11:51 PM

Dalis lėšų, gautų už filmo „Kita svajonių komanda“ bilietus, bus pervestos „Basketball Future Foundation“ („Krepšinio ateities fondui“). Iš jo pasieks Arvydo Sabonio krepšinio centrą, Šarūno Marčiulionio krepšinio akademiją bei kitus vaikų krepšinio vystymo projektus.

Abu žinomi krepšininkai, A. Sabonis bei Š. Marčiulionis, parėmė ir paties „Kita svajonių komanda“ filmo atsiradimą. Šiam tikslui jie, kartu su Lietuvos tautiniu olimpiniu komitetu ir įkūrė „Basketball Future Foundation“ – per fondą buvo skirta lėšų JAV gyvenančio lietuvio režisieriaus Mariaus Markevičiaus idėjai įgyvendinti.

Apie Lietuvos laisvės siekimą ir krepšinį, kaip šio reiškinio dalį, pasakojanti „Kita svajonių komanda“ pasiteisino. Jau po premjeros elitiniame „Sundance“ kino festivalyje (JAV) šią žiemą filmas sulaukė palankių užsienio žiniasklaidos ir kino kritikų vertinimų. Vėliau, filmas puse metų keliavo po kitus tarptautinius kino festivalius.

Kino teatrų žiūrovams Lietuvoje filmas bus pristatytas rugsėjo 21 dieną. Šiek tiek vėliau „Kita svajonių komanda“ pasieks ir JAV kino sales. Premjera už Atlanto planuojama Los Andželo mieste. Amerikiečiai labai susidomėję filmu apie mūsų krepšininkus – vos tik pasirodęs amerikietiškuose „iTunes“, filmo „Kita svajonių komanda“ anonsas tapo vienu žiūrimiausių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.