EUROLYGA 2023

A. Sabonis imasi gaivinti Alytaus krepšinį

Alytuje apsilankė Arvydas Sabonis. Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentas, savo humoro jausmo nepraradęs ir oficialiame priėmime Rotušėje, prasitarė, kad kelią iki Alytaus jau atsimintų atmintinai, rašo alytausgidas.lt.

LKF prezidentas patvirtino ir ateityje atvyksiąs palaikyti Alytaus „Dzūkijos“ komandos, kuri startuos Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL) ir sieks patekti į LKL.<br>V. Balkūnas.
LKF prezidentas patvirtino ir ateityje atvyksiąs palaikyti Alytaus „Dzūkijos“ komandos, kuri startuos Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL) ir sieks patekti į LKL.<br>V. Balkūnas.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 18, 2012, 11:38 AM, atnaujinta Mar 16, 2018, 5:26 PM

Kelią į Dzūkijos sotinę gerai žinąs išsidavė ir generalinis LKF sekretorius Mindaugas Balčiūnas. Pastarasis Rotušėje pasirodė pritardamas Alytaus krepšinio klubo „Dzūkija“ idėjai, taip pat su akademinio sporto pasaulio pasiūlymu Alytuje įkurti jaunųjų trenerių rengimo centrą.

„Tokią praktiką – jaunus specialistus pritraukti grįžti ar atvykti dirbti į Alytų – taikiau ir būdamas apskrities ligoninės direktoriumi, todėl pasiūlymą laikau realiu, perspektyviu ir jam pritariu“, - sakė miesto meras Jurgis Krasnickas.

Pagal M. Balčiūno planą, Alytaus krepšinio komandas treniruoti atvyktų perspektyvūs Lietuvos sporto universiteto studentai, o jų mokslus už įsipareigojimą Alytuje dirbti 3 - 5 metus, mūsų savivaldybė turėtų finansuoti perpus.

„Miestas, gatvės gražėja, platėja, turite areną, o, deja, krepšinio nėra“, - Alytaus savivaldybės vadovams, žiniasklaidai sakė A. Sabonis. LKF prezidentas patvirtino ir ateityje atvyksiąs palaikyti Alytaus „Dzūkijos“ komandos, kuri startuos Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL) ir sieks patekti į LKL.

„Jei miestas nepaves – vietos savivaldos indėlis į profesionalaus krepšinio atgimimą Alytuje šį sezoną sieks 300 tūkst. litų“, - vietos valdžios parama džiaugėsi „Dzūkijos“ komandos vadovas, buvęs krepšininkas, alytiškis Tomas Pačėsas.

T. Pačėsas patvirtino, kad klubo biudžetas bus didesnis, deramasi su keliomis firmomis. Alytausgidas.lt duomenimis, vien pats T. Pačėsas į „Dzūkiją“ investuos 150 tūkst. litų. Dalies lėšų tikimasi iš žiūrovų, mat NKL čempionato rungtynės bus mokamos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.