EUROLYGA 2023

„Žalgirio“ treneris J. Plaza: „Namie turime švęsti pergales, Eurolygoje galvojame apie geriausiųjų aštuntuką“

Kauno „Žalgirio“ krepšinio komanda trečiadienį pradės šio sezono kovas. Rytoj kauniečiai vyks į Palangą, kur LKL čempionato startiniame mače grumsis su vietos „Palanga“. Nors tai bus oficialus šio sezono startas, „Žalgiris“ savaitgalį jėgas išbandys dar viename kontroliniame turnyre – Maskvoje vyksiančiose A. Gomelskio vardo varžybose. „Viso gero, komanda“, - tik tiek lietuviškų žodžių per porą mėnesių teigė išmokęs „Žalgirio“ komandos strategas Joanas Plaza.

Kauno "Žalgirio" ekipa šiandien ne tik surengė atvirą treniruotę, bet ir ekipos fotosesiją. Treneris J. Plaza.<br>N. Povilaitis
Kauno "Žalgirio" ekipa šiandien ne tik surengė atvirą treniruotę, bet ir ekipos fotosesiją. Treneris J. Plaza.<br>N. Povilaitis
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 26, 2012, 8:58 AM, atnaujinta Mar 16, 2018, 2:07 PM

Prieš prasidedant naujam sezonui „Žalgirio“ ekipa ne tik surengė atvirą treniruotę, tačiau ir ekipos fotosesiją.

- Kokių dar išmokote lietuviškų žodžių?, - buvo paklaustas treneris iš Ispanijos J. Plaza.

- Man šiandien man buvo pristatyta moteris, kuri atvyko iš Ispanijos ir kuri padės mokytis jūsų kalbos.

- Ko verta tikėtis iš komandos šiame Eurolygos sezone ir VTB lygoje?

- Norėčiau dar kartą pakartoti, kad atvykau iš šalies, kur „Žalgiris“ ypač gerbiamas ir yra Europos komanda. Blogai, kad turime prisitaikyti prie naujojo Eurolygos formato. Visgi turime laimėti prieš savo žiūrovus ir būti stiprūs namų aikštėje bei galvoti apie galimybę žaisti tarp aštuonių stipriausių Eurolygos ekipų.

VTB jungtinės lygos turnyre mūsų tikslas yra patekti tarp keturių stipriausių komandų - tai būtų dar vienas naujas žingsnis. Mano manymu, svarbiausia yra išlaikyti komandos nusiteikimą kovoti ir siekti, kad ekipa rodytų stiprų krepšinį.

-Trys komandos žaidėjai ketina dalyvauti Seimo rinkimuose. Ar tai nesukels pavojaus komandos pajėgumui?

- Aš suprantu, kad negaliu kontroliuoti tokių sprendimų. Be to, man tai labai nauja patirtis. Per savo karjerą komandoje niekada neturėjau žaidėju politikų. Aš esu atsakingas už tai, ką jie daro čia, aikštelėje, ir tikiuosi, kad šie žaidėjai yra pakankamai suaugę, jog suprastų, kad svarbiausias jų gyvenimo tikslas yra tai, ką jie daro čia.

Tuo tarpu vienas iš rinkimuose į Seimą dalyvaujančių „Žalgirio“ krepšininkų Darjušas Lavrinovičius rengėsi fotosesijai ir laidė juokelius. „Grimuotis tikrai nereikėjo, vis tiek nepadėtų“, - juokėsi D. Lavrinovičius, paklaustas, ar jau pripranta prie fotosesijų. Juk be ekipos fotosesijos, žaidėjas fotografavosi ir rinkiminiams plakatams.

Broliai Darjušas tr Kšyštofas Lavrinovičiui kartu su kitu žalgiriečiu Rimantu Kaukėnu rengiasi artėjantiems Seimo rinkimams. „Yra laiko ir krepšiniui, ir rinkimų agitacijai. Krepšinis yra mūsų mylimiausias darbas, o politika - tik hobis“, - sakė K. Lavrinovičius.

„Žalgirio“ komandos kapitonas Paulius Jankūnas po treniruotės teigė, kad žaidėjai žino, kokias klaidas dar daro ir jas ištaisys iki Eurolygos turnyro pradžios.

„Sekasi viskas gerai. Judam į priekį, po truputį susižaidžiam, žaidėjai grįžta išsigydę traumas. Darbas vyksta ir viskas yra gerai. Kiekvienose rungtynėse atrodome solidžiau, bet žinoma, daug dalykų, kuriuos būtina taisyti, ar pasitempti. Dar turime dar šiek tiek laiko“, sakė P. Jankūnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.